Kmalu bomo pri hiši praznovali otroški rojstni dan.Nimam pa nobene ideje za glavne jedi.Morajo biti malo drugacne,a ne prevec.Kakšna ideja?
Lahko tudi kakšne ideje za brezalkoholne koktajle?
HVALA!
saracat123
Kmalu bomo pri hiši praznovali otroški rojstni dan.Nimam pa nobene ideje za glavne jedi.Morajo biti malo drugacne,a ne prevec.Kakšna ideja?
Lahko tudi kakšne ideje za brezalkoholne koktajle?
HVALA!
saracat123
12. maj 2014 7:38
saracat,
pojdi v iskalnik (zgoraj desno) na "podrobno iskanje", klikni zavihek za iskanje po forumih in vtipkaj "rojstni dan". Našla boš več kot 100 tem, v kateri je že bilo govora o rojstnih dneh, nekaj tudi prav posebej o otroških.
Pa lepo praznujte!
Sonja
12. maj 2014 8:30
Manjkajo bistveni podatki: glavna jed za otroke, ki praznujejo,a li za odrasli del družbe, ali za oboje? Koliko ljudi bo?
In kaj je to "malo drugače"? A morda kaj bolj nenavadnega, ali zgolj to, naj ne bo pečenka s praženim krompirjem? Si spretna v kuhinji ali potrebuješ vleiko časa? In navsezadnje, koliko si pripravljena seči v žep? Da ne bi kdo za 20 ljudi predlagal t bone steakov na primer.
lp
mamamia
12. maj 2014 8:41
otroci bodo veseli kakšnih živobarvnih sokov; iztisni pomaranče, zmešaj s korenčkovim sokom, dodaj še jabolčni sok, kozarce okrasiš z rezinami pomaranče ali kivija ...
Lahko skuhaš sadni čaj in mu dodaš pomarančni sok, limonin sok, koščke kivija, narezano pomarančo
V vrč daj liste sveže mete, nekaj vejic, zalij z vodo in pusti čez noč. Potem vejice odstraniš in dodaš limonin sok (ali kar rezine limone v vrč), sladkaš z medom - to je za otroke in odrasle
Ali pase igraš s sadnimi sirupi - za barvo in aromo, glavnina pa so sadni čaji ali sokovi.
Sprehodi se med policami s sokovi, bodo ideje kar sam od sebe prišle
mamamia
12. maj 2014 9:08
Lani sem za otrokovo rojstnodnevno zabavo naredila 5 različnih zelenjavnih zloženk: vegi mešana lazanja, blitvina pita, beluševa zloženka, z jajčevci ipd. z različnimi mokami tako, da je bila ena čista klasika (bela moka, maslo...), nekaj pa nekoliko bolj "alter": pirina moka, kamutova, brezglutensko, bešamel iz kamutove moke ipd. To je bil čisti hit, ker se je razrezalo na manjše kose in so jedli vsi - odrasli in otroci. Mesojedci pa so imeli še pršut in meso na žaru.
Na podobnih praznovanjih se mi obnesejo razne posebne solate, ki jih ljudje običajno ne jedo vsak dan - od ajdove, ješprenove, s šitakami, tabuleh ipd. Receptov je res malo morje, odvisno, kaj imajo ljudje radi. Nazadnje so pojedli celo goro solate iz redkvic, ki sem jih samo narezala na tanke rezine, dala goro peteršilja in pomešala v kisli smetani z malo solnega cveta in popra. Baje se odlično poda tudi k čevapčičem;)
Kruhe naredim tudi različne, pri otrocih se mi zelo obnesejo razni kruhki - podobno kot toast kruh (samo da ga naredim doma, pirinega, v pekaču), nato naredim trikotnike/kvadrate in noter nadevam po nadstropjih namaze - od skutinega do veganskega. Dekoracija je pri otrocih res zelo zelo pomembna. Kot je napisala Mamamia - veliko barv tako pri hrani kot pri dekoraciji (servete ipd.). Če so otroci malo večji, lahko narediš kakšno igrico tudi s hrano, recimo lov na zaklad - kdo ima lešnik v korenčkovem mafinu ali kaj podobnega. Skratka, idej je res veliko. Običajno ne delam razlike med hrano za odrasle in otroke - vsem naredim isto, pa se vsi vedno najedo;)
Titikaka
12. maj 2014 9:24
Meni se pa vseeno zdi da velja, preden človek organizira žurko za rojstni dan (vseeno, ali je otroška veselica ali veselica za odrasle ali veselica za oboje....) malo pobrskati po spominu. Ker tista "nimam nobene ideje"....I am so not buying it.
Si velja zastaviti naslednja vprašanja:
- Koliko denarja zmorem odšteti za rojstnodnevno veselico?
- Na katerih 3 rojstnodnevnih veselicah sem bila v zadnjih letih in kao je to potekalo? Kaj velja posnemati in kaj velja izboljšati? A sem tam sploh videla gostitelje (ali pa so bili totalno živčni in se je situacija v kuhinji podirala).
- A je bila veselica doma ali pa na kakšni zunanji lokaciji (npr: piknik z igrali)
- Koliko ljudi povabim in koliko menim, da jih bo prišlo?
- Kaj znam speči in skuhati in kdo to še zna in na lahko na to osebo računam? Ker ni čisto nobenega smisla, da se tule člani razpisujemo o tem, kaj velja narediti, če manjka tale vhodni podatek.
Skratka, saracar123, lepo si odgovori na omenjena vprašanja in skladno s tem bodisi konkretirziraj vprašanje ali pa pokliči gostinca s piknik terenom ali pa kak korekten catering.
Vendelina jr.
12. maj 2014 9:52
Jaz sem pri planiranju rojstnih dni in tudi drugih zabav, druženj, kosil, ugotovila, da se je bolje držati preprostejših menijev, ker v nasprotnem primeru se zgodi, da si kot gostitelj cel čas v kuhinji in samo strežeš. Ravno ta vikend sem bila na pikniku od prijateljice, kjer prijateljice skoraj nisem nič videla.
Jaz se navadno odločim za nekaj na žlico (obara, kisla juha, gobova juha,...) za začetek in domač kruh (ki ga kupim pri eni gospe doma). Potem pa nadaljujemo z različnimi solatami, žarom, obilnimi narezki z domačimi dobrotami,... Če je kakšen res velik dogodek pa damo speč jagenčka (ki jih imamo drugače doma). Otrokom je za hrano bolj malo mar, pomembno jim je, da se družijo in igrajo. Za kakšno posebnost pa lahko poskrbite k kakšno zanimivo torto ali pa kakšno drugo zanimivo sladico. Pri meni so enkrat zalo dobro izpadli cake popsi. Ne bom pozabila na tiste velike otroške očke. Komaj sem rešila popse za fotografiranje :)
Čeprav mi navadno pri piknikih pomagajo drugi in da dosti stvari kupim oz. jih dam pripravit, imam še vedno ogromno dela z drugimi drobnarijami. Pomembno mi je, da imam tudi jaz nekaj od zabave in ne da zvečer padem dol od izčrpanosti.
Pa prijetno praznovanje :)
p.s. Kakšen pica parti tudi zna bit zanimiv, sploh, če imate kakšno krušno peč ali kaj podobnega.
Lopatka
12. maj 2014 20:46
otrok bo okoli petnajst,s tem malo drugače pa sem mislila, kar otroci ravno ne jejo vsaki dan. a da vseeno nebi vihali nosov.
hvala
saracat123
12. maj 2014 22:31
Cupcakesi so bili pri nas kar velik hit, namesto torte, ki je večina otrok tako ne je. Enostavni za pripravo, potem si daš pa duška z okraševanjem s kremami različnih barv in atraktivnimi dodatki.
Kar se ostale hrane tiče, mcnuggetsi različnih oblik,mislim dajih imajo v lidlu ali hoferju celo v obliki raznih živali, potem so tu hrenovke v listnatem testu, enkrat smo zunaj zakurili, pa so si okrog ognja pekli klobasice in marshmallow penice.
sharonstone
13. maj 2014 8:46
saracat123 je napisal/a: |
otrok bo okoli petnajst,s tem malo drugače pa sem mislila, kar otroci ravno ne jejo vsaki dan. a da vseeno nebi vihali nosov.
hvala
|
Moraš se odločit, kaj bi sploh rada
- A bi rada, da bi bila uspešna žurka? Pri 15 otrokih je bistveno bolj važno to, kako se zabavajo, igrajo...kot pa to, kaj jedo
- A bi rada kulinarično vzgajala ostale otroke? Ker tisto, kar otroci drugače ne jedo..... se težko drugače prebere. Če je tako, velja premisliti, koliko je tak manever pameten in koliko si ti kuharice, da bi tak manever (pameten ali ne sploh izvedla). Po napisanem bi rekla, da to nisi.
Bodi to kar si in za božjo voljo, ne poskušaj z nečim, kar še nisi. Tudi tvoj otrok ne bo zaradi tvojih kulinaričnih dosežkov ne bolj in ne manj priljubljen, kot je. Pri otrokih to ne šteje.Velja za vse primere. Kot pravi Conchita: Bodi najboljša verzija sebe ne pa slaba kopija nekoga drugega.
Vendelina jr.
13. maj 2014 9:39
Bom opisala našo dobro izkušnjo. Ko je bil sin star 13 let si je zaželel, da bi s svojim sošolcem, ki praznuje rojstni dan v istem tednu organizirala skupno zabavo za 10 prijateljev. Sošolec je živel v bloku, mi pa imamo dvorišče in še sosoedov travnik je bil pokošen, tako , da je bilo za nogomet in podobne igre dovolj prostora. Sama sem spekla 4 pladnje pizze, vendar ne vse naenkrat, sošolec je prinesel torto, vsak pa nekaj sokov in temu podobno. Hrana je pošla, otroci so se celo popoldne podili in igrali. Mami je bila "skrita" v svojih sobanah, da ni motila, oči pa je ostal v varnem zavetju službe. Ocena otrok: super žur.
Enako želim tudi vam, lep se imejte.
marjanajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Kraljevska jajčka s holandsko omako