Pozdravljeni,
Pred 1 mesecem je moja 2-letna hčerkica zbolela. Bila je sprejeta v Trboveljsko bolnišnico, kjer so ugotovili vnetje sečil, ampak vsi simptomi nisu pasali k temu obolenju. Imela je zelo razpokane ustnice, rdeče oči in ene čudne izpuščaje po telesu. Mi je zdravnica rekla da sumijo na Kawasakijevo bolezen. Po enem tednu zdravljenje v Trbovljah, je hčera premeščena v Ljubljanski klinični center, na infekcijski oddelek. Na infekcijskem oddelku so naredili dodatne preiskave, in potrdili Kawasakijevo bolezen. Na infekcijskem je ležala še 4 dni.
Zdravnike so bili z informacijami o bolezni zelo skopi. So mi samo rekli da je to zelo redka otroška bolezen za katero ni zdravila. Lahko ji samo blažijo simptome. Ker sem prvič slišala za to bolezen, sem brskala po internetu, da sem sploh prebrala za kaj se gre. In na internetu sem več prebrala, kot so mo rekli zdravniki.
Gre se za bakretijsko obolenje, ki lahko poškoduje, in pusti trajne posledice na srčku.
Po odhodu iz bolnišnice, je dobila praške aspirina, da poje vask dan po 1 zavitek. Eno kontrolo in ultrazvuk srca smo imele v Ljubljani, kjer je bilo vse BP. Čaka nas še ena kontrola in en ultrazvuk srca. Še vedno je, oz. pije aspirin, ker ji ga zmešam na žlički z malo soka.
Ker ne vem kako je po "zdravljenju", me zanima če kdo ve kaj več o Kawasakijevi bolezni iz prve roke.
SMARTY1