Sivi lasje...zakaj pa ne?

kozamurnik

sporočila: 2311

3. maj 2014 5:37

anaboleyn je napisal/a:

povem eno misel, ki mi jo je sicer "prodala" moja frizerka: Če bi bili lasje res tako pomembni, bi rasli v glavi in ne na njej.



anaboleyn

Ta je pa dobra!

D.D.,opažanje o  Italijankah drži, imam prijatelje in sorodnike tam in poznam iz prve roke. Pri njih še tako siva glava deluje sproščeno in vedno urejeno. Lučka je  prav gotovo v prednosti, pri njih ne bo nihče buljil vanjo, če se odloči za sive.  Pri nas si pa malodane na zaslišanju. Vsaj mojo mami  maltretirajo vsi, vključno z mojo sestro, od  sosedov  do njenih kofetarskih prijateljic. Vse, samo sive ne!

Tako vztrajno prepričevanje  me spominja na že kar preizkušeno trgovsko logiko: če ni (več)  kvalitetne vsebine, naj bo vsaj  embalaža lepa.

Barvanje vsevprek in pri vseh starostih je po mojem mnenju čuden slovenski fenomen, ki me, kdo ve zakaj, spominja na  pleskarske soritve. Odločno predrage in redko zares kvalitetne .

  

 

 

 

 

murnik

nana06  

član od: 11.12.2011

sporočila: 20

3. maj 2014 8:26

Ja, Kozamurnik res je tako. Tudi mene vsi , ampak res vsi , ki jim omenim, da si bom pustila sive lase,prepričujejo,

da to pa ne , siva pa že ne boš. In seveda, ker nisem dovolj samozavestna, me prepričajo.

Strinjam se tudi, da so frizerske usluge pri nas zelo drage in nekvalitetne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nana06

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

3. maj 2014 10:22

Jaz pa ne bi rekla, da so pri nas frizerske storitve vsevprek nekvalitetne. Ker me vsake toliko za par mesecev odnese kam čez mejo, se je z mojo glavo nujno ukvarjalo tudi že nekaj nemških, francoskih, nizozemskih in še kakšnih frizerjev, pa nisem opazila kake omembe vredne razlike (res pa je, da sem se izogibala figarov, ki ti za striženje zaračunajo 200 €). Barvne in druge katastrofe na slovenskh glavah so po mojem v veliko večji meri kot delo mazaških frizerk posledica samostojnih podvigov prebivalstva in prijateljskih uslug. Pa tega, da se hodi k frizerju enkrat na pol leta ali pa še manj.

Sicer je pa zanesljivo na kulinariki tudi nekaj frizerk - stavim, da v svojih salonih dnevno po svojih močeh popravljajo posledice kataklizem v domačih kopalnicah. Mogoče bi pa lahko katera od njih kaj povedala.

Sonja

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

3. maj 2014 15:49

Limnol, če se navežem nate, meni osebno ni hujšega, ko se popolnoma sive ženske same barvajo s tistimi neobstojnimi barvnimi penami in potem vidiš od sprane rdeče, roza do celo tiste vesoljsko vijolične barve na glavah gospa. Siv las je pač specifičen in potrebuje bolj agresivno barvo za lase in predvsem pravilen tretma. Osebno sicer nisem za sivo in se bom zagotovo še naprej barvala, ko pridem do tega obdobja v življenju. Nekako se mi zdi, da se ženska potem samo še dodatno postara in ne razumem, zakaj bi si ti nekdo želel. Ampak to je samo moje mnenje, ne se obesti na to. Vsak naj s svojo glavo dela to, kar si želi. Četudi so to vijolični lasje :)

 



Gigi_84

Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 03. 2014 15:50

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

3. maj 2014 20:14

kozamurnik je napisal/a:

 

D.D.,opažanje o  Italijankah drži, imam prijatelje in sorodnike tam in poznam iz prve roke. Pri njih še tako siva glava deluje sproščeno in vedno urejeno. Lučka je  prav gotovo v prednosti, pri njih ne bo nihče buljil vanjo, če se odloči za sive.  Pri nas si pa malodane na zaslišanju. Vsaj mojo mami  maltretirajo vsi, vključno z mojo sestro, od  sosedov  do njenih kofetarskih prijateljic. Vse, samo sive ne!

 

 

 

 



murnik

o

 

No, pa da  poročam. Včeraj sem se na kratko in zelo lepo  postrigla, pol pramenov jer šlo po gobe in tako sem danes že kar lepo siva.  Zelo  zadovoljna,   niti eden me ni vprašal zakaj in ali se ne bom več barvala. Pri nas je res tako, kot je napisala Kozamurnik.

S frizeko, ki me ja zagotovila, da bom  naravna boljša kot šekasta, sva se zmenili da se pridem naokrog enkrat na mesec, na začetku na tri tedne. Kratki lasje morajo biti brezhibni, to se ve.

Kaj naj še rečem? Mai dire mai ( nikoli ne reci nikoli) ampak mislim, da je bila ta odločitev ena boljših.

In če dobro pomislim, čez najmanj eno leto se me bodo tudi ostali, na sočni strani Alp, navadili in moja glava ne bo nikomur več mar. V razmislek   tistim, ki preveč upoštevate mnenja vaše  žlahte in prijateljev. Življenje je vaše, živite ga kot je vam prav. Je pa ja veliko v pomembnejših stvari, kot je barva las,  no!

Ne narobe razumet, meni so tudi barvani lasje lepi,  navsezadnje sem se  tudi sama farbala  kakih petindvajset let. A le, če so res lepi, obrazu in letom primerni.  

Ali kot je napisala gigi 84 : meni osebno ni hujšega, ko se popolnoma sive ženske same barvajo s tistimi neobstojnimi barvnimi penami in potem vidiš od sprane rdeče, roza do celo tiste vesoljsko vijolične barve na

glavah gospa...

V  takih  primerih je pa očitno nekaj  narobe; tako na glavi kot v glavi.

Lep večer vsem!

 

 

 

 

lp Lučka

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

3. maj 2014 23:31

Lučka, tale zadnji odstavek me je pa malce nasmejal.No sem pa bila pred pol leta na enaki poti kot si sedaj ti,nekje enaka vsebina besed, da to ne more biti, ampak sem vstrajala in sedaj je barva že odstranjena, ampak nekaj dni sem pa rabla zjutraj pred ogledalom, da sem si rekla "Ja saj sem to jas", dejansko me je bolj glas nekako dramil s pogledom, ker po več kot štiridesetih letih spet osvojiš občutek, da primeš svoje naravne lase , samo s to razliko, da barva je pa res spremenjena, gosti so še pa vedno. Moji črni lasje (po obeh starših)so mi vedno nekako preveč resno delovali zato sem jih vedno barvala v svetlejše tone, no sedaj je pa še delno videt, da so bili črni, ampak se mi zdi, da se kar poda.Opžam pa, da sem med redkimi, ki so se odločile za naravni videz in mislim, da nas bo vedno več.                                                                                                                                 Pa še napiši kako se počutiš, jas se kar dobro.

zaja

kozamurnik

sporočila: 2311

4. maj 2014 5:30

Lučka, za pogum !

Današnja družba je do sivih žensk še vedno mačehovska in  neprizanesljiva. Počasi, vendar vztrajno se to

le  spreminja. Vse več je reklam in fotografij, kjer se pojavljajo ženske sredjih let s sivimi lasmi in gubicami, mnoge bolj seksi kot kdajkoli prej!

Prepričana sem, da si marsikateri veliko pomagala s tole temo, moji mami že.

 

 

murnik

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

4. maj 2014 9:21

kozamurnik je napisal/a:

Lučka, za pogum !

Današnja družba je do sivih žensk še vedno mačehovska in  neprizanesljiva.

murnik

 

Pa ste prepričane, da je to res? Jaz namreč nisem, ravno obratno. Skrb za večno mladost je v glavah žensk, ne pa njihove okolice - tej je prav malo mar, kaj je na glavi, dokler je v njej vse poštimano. In vse zanesljivo ni poštimano, če se dama prepleska ob prvi hudomušni zbadljivki glede njene srebrnine. Je pa res, da je tak način ohranjanja mladosti veliko manj naporen od tistega v telovadnici.

Sonja

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

12. maj 2014 6:53

Pravzaprav me čudi, da se ni oglasila nobena iz stroke...sploh na komentarje, da je barvanje v salonih  predrago.

Govorim za tiste z mizernim plačami in še slabšimi pokojninami.  Če bi bile cene zmernejše, bi bilo zmazkov iz domačih kopalnic zagotovo manj.

@zaja, sicer je še prezgodaj, ampak zaenkrat sem si kar všeč in nimam problemov  s krizo identitete.

Dve moji znanki sta se prav zaradi moje zelo kratke frizure( ampk neskromno lahko rečem, očitno zelo všečne, ker nisem dobila še nobenega negativnega kometarja, niti v Slo ne),  celo odločili, da me bosta posnemali.

 

 

 

lp Lučka

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

12. maj 2014 16:29

Imam problem. Pretekli teden sem se odločila , da mi je dovolj dolgih las in sem se odločila za bob frizuro, ki jo imam na vratu do ram in potem gre linija navzdol in se konča  malo pod brado. In kje je problem? Ko si lase operem in osušim z okroglo krtačo je frizura kot narisana, ampak potem grem spat in zjutraj ko se zbudim so lasje zavihani navzven, morali bi biti pa navznoter in potem jih nikakor ne morem spodvihati, da bi lepo padali. Ko si lase operem, dam na še mokre utrjevalec in gel, vendar nič ne pomaga. Kako si oblikujete frizure tiste, ki imate bolj kratke lase? Upam, da je ta problem rešljiv, ker sem zjutraj po 15 min pred ogledalom, pa si jih spodviham in nalakiram, ko končno vsaj za silo stojijo tako kot bi rada, ampak ob 11. dopoldne grejo oni spet po svoje. Kaj mi je narediti? Hvala in lepo dan vam želim

 

kleo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti