Sivi lasje...zakaj pa ne?

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

6. jul 2014 8:45

Cila, k tvojemu zapisu ni kaj dodati. Čeprav ne verjamem, morda pa kdo vseeno kaj shvati.

P.s.   

Ob  nekaterih   (prikrito arogantnih)  komentarjih pa pogrešam besedo, dve našega ežoja.

 



lp Lučka

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 06. 2014 14:21

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. jul 2014 14:56

Če mi mislite zamerit, je bolje, da tega ne čitate:

Cila, en kup drugih se je oglasilo in se mi zdi, da so skoraj vse rekle, da so sivi lasje čisto OK, dokler je z lastnico sivih las to OK. Same ste pisale o tem, kako "se gleda" na vas sivolaske. Pa je vse samo v vaših glavah. Ker mi si res čisto nič ne mislimo o vas. Verjetno se samo meni zdi smešna zabava "sivolask". Me malo spominja na tipa "AA-support" group...mi se ne damo, se moramo združit. Tajsno društvo sivolasih žensk, ali nekaj podobnega. Me, ki se pogovarjamo o linžereji in petah se sigurno ne dobimo na kakem specialnem druženju. :P Ne mi preveč zamerit za tole. 

Še enkrat sem šla pogledat prvi Lučkin zapis in vprašanja oz. mnenja ni omejila samo na sivolaske. Naj še ta n-tič povem, da ste meni sivolaske čist fajn fajn punce. :)

 



Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2014 15:05

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

7. jul 2014 12:27

No, potem sem pa za frčanje perja odgovorna jaz, saj sem s predlogom za lavanda party postavila kriterije za prisotnost. Sicer bo pa itak Lučka na koncu imela zadnjo besedo in tudi povedala, kako si je stvar zamislila, jaz sem samo organizator.

Dolores

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jul 2014 14:14

Glede sivih las: če ti narava ni naklonila barve Jadranke Kosor ( ki se mi vedno zdi malo podprta), so lasje, ki so " grahasti, zame grdi. To je moj pogled, če se kdo odloča glede na to, kaj o njeni barvi mislijo drugi. Če bi mislili samo nase, ne bi nikogar spraševali.

Okrog vojne za osamosvojitev sem pridelala prve sive lase, ki so bile posledice preživetega strahu pred pomanjkanjem, ki se je kazalo na obali in pred leatli, ki so leteli na oddajnikom. Ali pa zaradi primerne starosti.

Nato so se postopoma " šlogirale" tudi drugi lasni mešički, dokler nisem postala zelo grdo sivkasta in glede na gene, ne bom nikoli čisto bela. 

Meni je pogled na narastek ne- lep, zanemarjen, zato sem nekaj pridobila s prameni, nekaj pa z zvestim barvanjem. Od pink pramenov sem danes na temni podlagi in pšeničnih pramenih. In sem zadovoljna. Tudi drugi pravijo, da je bistveno boljše kot če bi las ne barvala. Če bi trdili drugače, bi bila prepričana, da so neiskreni, saj se vendar vidim sama.

Živim v gornjem nadtropju hiše in imam pogost pogled navzdol. Pred nekaj dnevi sem videla vrstnico, z zelo intenzivim narastkom kar precejšnje dolžine.  ( Na istem nivoju tega nisem opazila Pri barvanju je potrebno barvo obnavljati.

Meni grahasta sivina ni všče niti pri meni niti pri drugih. Če me že sprašujete za mnenje.

 

 

 

 

 

F r i n a

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

7. jul 2014 15:12

Ježeš, punce, tudi moj zapis ni za občutljive dušice.

Nečesa nikakor ne razumem,  je že bilo napisano, pa ni pomagalo. Pravite, da nimate sivih las, tema vas ne zanima več, pa se vseeno oglašate in replicirate. Zakaj le? 

Lavandice, pa se ja ne boste pustile" komadirati" Vanči,  ki se ji zdi vaše srečanje smešno? Meni se zdi prav originalno in vse, kar prispeva k  spoznavanju drugih in s tem tudi sebe, je lahko le pozitivno.

Kaj je smešno, je hudo relativno. Meni je daleč bolj smešno, da se  nekatere" babice",  saj to  v resnici/ ali vsaj po letih, tudi so, pogovarjajo o linžeriji in še čem, kot  bi bile petnajstletnice. 

Ampak če je meni smešno, to ne pomeni, da ni za nekoga drugega zanimivo, za tretjega zna biti  celo življenskega pomena. Kdo bi vedel.

Zato se ne vtikam v taka razglabljanja, ne zanimajo me in v njih ne sodelujem.

Lučkino razmišljanje me je pa pritegnilo in  čeprav sem mlada in nimam  problemov s  sivčki,  debatam sledim in kakšno rečem. Ne gane me, če dobim kdaj kako lekcijo nazaj, zna bit, da jo bom celo upoštevala, zakaj ne.

Kar nekako pričakujem, da se bo po tem kar sem napisala, name vsul plaz in bom zdaj zdaj ob del perja.. Pa kaj potem.

 

 

 

 

 

Kotarca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

7. jul 2014 16:03

Kotarca: Kaj je smešno, je hudo relativno. Meni je daleč bolj smešno, da se  nekatere" babice",  saj to  v resnici/ ali vsaj po letih, tudi so, pogovarjajo o linžeriji in še čem, kot  bi bile petnajstletnice.

 

Babice že vedo, kaj je to dobra linžerija, predvsem kako jo učinkovito uporabiti,  pubertetnice je pa verjetno res še ne potrebujejo ... Za pravo linžerijo je potrebna zrelost ...

Kotarca, malo heca ....

Sivolaske gor ali dol, še vedno pravim, da je vse odvisno od stila in počutja ter urejenosti.

 

mamamia

Mygrace

sporočila: 6506

7. jul 2014 18:47

Miijaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuvvvvvvvvvv

Mygrace

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

8. jul 2014 9:21

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Če mi mislite zamerit, je bolje, da tega ne čitate:

 Tajsno društvo sivolasih žensk, ali nekaj podobnega.

Še enkrat sem šla pogledat prvi Lučkin zapis in vprašanja oz. mnenja ni omejila samo na sivolaske. Naj še ta n-tič povem, da ste meni sivolaske čist fajn fajn punce. :)

Vanja


Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2014 15:05

Vanja, v sebi sem prepričana, da ti je tu ponagajal en tiskarski škrat, ne gre za Tajsno društvo......prej za " gajsno ", se pa tudi meni zdi, da smo tu same fajn punce.... naj bomo pofarbane, ali pa sivolase

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

8. jul 2014 13:52

No, zdaj pa bo

Dolores

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2351

9. jul 2014 23:27

Meni je pa všeč zapis od Jade. Da si je babica (ki je žal že pokojna) zaželela rdečo barvo las in se je pobarvala. Ni važno, kakšno barvo si je zaželela, svojo željo je izpolnila (in upam, da je uživala) takrat,  ko jo je še lahko.

Saj vsak svojo glavo na ogled nosi, ne tuje. In dobro je, da nismo vsi enaki in da ne mislimo vsi enako. Je manj dolgočasno. 

Katrca11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti