24. apr 2014 20:13
Jaz imam rada muce, ampak, ker živimo v večstanovanjski hiši si preprosto ne predstavljam, da bi ji bilo dovolj udobno in ne bi bila moteča za sosede. Mogoče, kdaj kje drugje, če bomo prišli do hiške na samem, tako kot je bilo nekoč pri moji mami...Imeli smo vrt, na samem, muci je bilo udobno, dovolj prostora je imela.
In sedaj po nekaj letni mori komaj prihajam k sebi, saj je soseda imela v stanovanju dobermane, ki so edino prostost doživljali na skupnem parkirišču, kjer so opravljali tudi svoje potrebe in je smrdelo za umret. Inšpekcija ni uspela, bili so že napadalni. Sedaj ji ni več. Sta pa mački. In prav tako nenavajeni stranišč, da kopljeta vsepovsod.
Ista zgodba kot prej...
Imam jih na okenski polici in polno odtisov, skočili sta že čez strešňi okňo noter v stanovanje, skopali sta mi korita na balkonu- pa je soseda rekla, da ni nalašč, polulali balkon...Vse kar imam na balkonu imam pokrito z žično mrežo. Še na avtu imam odtise.
Danes pa sem ugotovila, da grizeta nageljne. In moji komaj delajo poganjke. ....
Kljub vsemu ne bom storila nič drastičnega, da bi ju pokončala, sem pa seveda jezna na lastnico, da ne poskrbi za njuno higieno in varnost..Pa tudi na to, da so vsepovsod.
Razumem ljudi, da jih moti, so pa mogoče v razmišljanju še v tistem času, ko se je vse odvečne mačke pobijalo in zakopalo ali vrglo v vodo...
inšpekcija pomagala ne bo, na tebi je, da zaščitiš svoje muce.Ko pa boš odkrila pobite ali poškodovane pa jih slikaj in prijavi.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi