11. apr 2014 18:23
Ker sem ravno pri volji... Kar se vrtnarjenja tiče, bi še rekla, da je nekaj na tem. Včasih, ko niso imeli nič drugega za orientacijo, popolnoma razumem, da so tako planirali. Pač niso imeli koledarjev. Če se danes držijo tradicije, tudi prav.
Kaj je sriženje, ne vem. Če si mislila striženje, a govoriš o striženju ovc, psov ali pa imaš v mislih homo sapiense. No, jaz se strižem na vsakih 5 do 6 tednov, najpomembneje mi je to, da ima frizer odprt termin, ko imam jaz čas. :) Čistim več ali manj sproti in vsak dan, ker če bi čakala na polno luno ali nevem na kateri krajec, bi imela hudičevo umazano. Si predstavljaš goro posode, ki bi se nabrala od enega krajca do drugega? Ali pa zdaj v pmladanskem času, ko je polno cvetnega prahu (no, vsaj pri nas) in je dnevno brisanje prahu tako rekoč obvezno. Kako naj čakam do "znaka", ki mi ga bo poslala Luna? A se bo prah manj nabiral, če ga recimo pobrišem ob polni luni? Kako bi te gledali delodajalci, če bi jim rekla, da po luni še ni pravi čas za neko opravilo, ki so ti ga zadali.
Gremo dalje: Če bi delali otroke ob, recimo, polni luni, bi veliko parov ne imelo otrok (kar nekaterim ne bi škodilo ).
Več argumentov, kako je lunin koledar nesmiseln, se mi ne ljubi pisat. Če nisi našla nobenih napotkov, potem je verjetno prišlo komu prej na misel, da je to...nesmiselno.
Ko ti kdaj drugič pade na misel kako tako vprašanje, malo premisli in v mislih naredi nekaj primerov. Tako ne boš postavljala neumnih vpršanj. In če mi kdo reče, da ni neumnih vprašanj: Tole zgoraj zagotovo je (odvzemši sajenje po luni).
Zdaj čakam .
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2014 18:30