Jaz pa potrebujem pomoč.
Mene pa zanima, sploh tiste, ki delate ali ste kdaj delale poročno torto, kdaj ste pričele s peko?
Prijateljica, ki se junija poroči, me je namreč prosila, če ji lahko naredim torto in sicer:
- torta za 80 povabljeni
kreme (računam na):
- čokoladno kremo (zavreta smetana in potem stopljena čokolada)
- sadna krema smetana + skuta + sadje (borovnice, jagode, maline) + želatina
Torte - glavne - bodo oblečene v tičino maso.
Ker sva tudi povabljena, bi rada, da nakjasneje v petek ne bi imela več letanja, razen tega, da dostavim torto in najo pozabim ter imam potem v soboto prosto dopoldne.
Razmišljala sem, da bi sadno torto naredila veliko (za črni pleh iz pečice) in ta naj bi bila pač prevlečena s smetano, skratka bi jo okrasila "bolj preprosto".
Čokoladno torto (ta naj bi bila glavna, za slikat) pa bi naredila tronadstropno in bi jo oblekla v tičino (premer največjega modela 28 cm, potem 22 in na vrhu 18 cm).
Kolikor sem računala, bi moglo zadostovati za več kot 80 kosov.
Zanima me samo, kdaj lahko začnem peči? Kako je z biskvitom? Se bo "osušil" če ga pečem ponedeljek in torek? Bodo kreme zdržale če jih naredim v sredo in potem v četrtek krasim, v petek pa potem peljem?
Ker če delam za domače, potem spečem pecivo v sredo in takrat tudi stopim čokolado. V četrtek čokolado in vse zmiksam, namočim in dam za čez noč v hladilnik, da se res vse strdi. Potem pa v petek obmažem z masleno kremo, delam tičino in okraske.
Vesela bom vsakršnega nasveta.
frača