tema odprta - 2. apr 2014 11:42 | ogledi: 34.545 | odgovori: 39
Jaz pa potrebujem pomoč.
Mene pa zanima, sploh tiste, ki delate ali ste kdaj delale poročnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto, kdaj ste pričele s peko?
Prijateljica, ki se junija poroči, me je namreč prosila, če ji lahko naredimn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto in class='poudarjeno'>n sicer:
-n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torta za 80 povabljeni
kreme (računam na):
- čokoladno kremo (zavreta smetana in class='poudarjeno'>n potem stopljena čokolada)
- sadna krema smetana + skuta + sadje (borovnice, jagode, maline) + želatina
n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>Torte - glavne - bodo oblečene v tičino maso.
Ker sva tudi povabljena, bi rada, da nakjasneje v petek ne bi imela več letanja, razen class='poudarjeno'>n tega, da dostavimn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto in class='poudarjeno'>n najo pozabim ter imam potem v soboto prosto dopoldne.
Razmišljala sem, da bi sadnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto naredila veliko (za črni pleh iz pečice) in class='poudarjeno'>n ta naj bi bila pač prevlečena s smetano, skratka bi jo okrasila "bolj preprosto".
Čokoladnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto (ta naj bi bila glavna, za slikat) pa bi naredila tronadstropno in class='poudarjeno'>n bi jo oblekla v tičino (premer največjega modela 28 cm, potem 22 in class='poudarjeno'>n na vrhu 18 cm).
Kolikor sem računala, bi moglo zadostovati za več kot 80 kosov.
Zanima me samo, kdaj lahko začnem peči? Kako je z biskvitom? Se bo "osušil" če ga pečem ponedeljek in class='poudarjeno'>n torek? Bodo kreme zdržale če jih naredim v sredo in class='poudarjeno'>n potem v četrtek krasim, v petek pa potem peljem?
Ker če delam za domače, potem spečem pecivo v sredo in class='poudarjeno'>n takrat tudi stopim čokolado. V četrtek čokolado in class='poudarjeno'>n vse zmiksam, namočim in class='poudarjeno'>n dam za čez noč v hladilnik, da se res vse strdi. Potem pa v petek obmažem z masleno kremo, delam tičino in class='poudarjeno'>n okraske.
Vesela bom vsakršnega nasveta.
frača