Jaz pa potrebujem pomoč.
Mene pa zanima, sploh tiste, ki delate ali ste kdaj delale poročnoo'>o'>o'>o'> torto'>o, kdaj ste pričele s peko'>o?
Prijateljica, ki se junija poroči, me je namreč prosila, če ji lahko'>o naredimo'>o'>o'>o'> torto'>o in sicer:
-o'>o'>o'>o'> torta za 80 povabljeni
kreme (računam na):
- čokoladno'>o kremo'>o (zavreta smetana in potem stopljena čokolada)
- sadna krema smetana + skuta + sadje (borovnice, jagode, maline) + želatina
o'>o'>o'>o'>Torte - glavne - bodo'>o oblečene v tičino'>o maso'>o.
Ker sva tudi povabljena, bi rada, da nakjasneje v petek ne bi imela več letanja, razen tega, da dostavimo'>o'>o'>o'> torto'>o in najo'>o pozabim ter imam potem v soboto'>o prosto'>o dopoldne.
Razmišljala sem, da bi sadnoo'>o'>o'>o'> torto'>o naredila veliko'>o (za črni pleh iz pečice) in ta naj bi bila pač prevlečena s smetano'>o, skratka bi jo'>o okrasila "bolj preprosto'>o".
Čokoladnoo'>o'>o'>o'> torto'>o (ta naj bi bila glavna, za slikat) pa bi naredila tronadstropno'>o in bi jo'>o oblekla v tičino'>o (premer največjega modela 28 cm, potem 22 in na vrhu 18 cm).
Kolikor sem računala, bi moglo'>o zadostovati za več kot 80 kosov.
Zanima me samo'>o, kdaj lahko'>o začnem peči? Kako'>o je z biskvitom? Se bo'>o "osušil" če ga pečem ponedeljek in torek? Bodo'>o kreme zdržale če jih naredim v sredo'>o in potem v četrtek krasim, v petek pa potem peljem?
Ker če delam za domače, potem spečem pecivo'>o v sredo'>o in takrat tudi stopim čokolado'>o. V četrtek čokolado'>o in vse zmiksam, namočim in dam za čez noč v hladilnik, da se res vse strdi. Potem pa v petek obmažem z masleno'>o kremo'>o, delam tičino'>o in okraske.
Vesela bom vsakršnega nasveta.
frača