Za vas sicer ne vem, ampak v meni dnevi, kot je tale, zbujajo takšen grozotno dober občutek, da ga ne znam opisati. Hodim okol bajtice in vidim, da (citiram) ".....vse brsti, kipi in klije, vstaja k novemu življenju..." (konec citata).Kosmatinci cvetejo, divja češnja se bo čez dva, tri dni razpočila, trepetlika je cvetela že pred enim mesecem in zdaj njene kosmate mačice najdem vsepovsod, jerebiki imata že polno sivih brstov, lipovka oz. španski bezeg ima nastavljena štiri socvetja, medtem ko sem prej tri leta obupovala, misleč, da ne bo nikoli cvetel.
Prvi listki ameriškega slamnika so prikukali iz zemlje, klinčki imajo nove, srebrnkasto - zelene poganjke, ena sorta pušpana tako cveti, da je okoli nje cel roj čebel, dišečnik se je pa komaj zbudil in njegovi listki so skoraj mikroskopski. Jordanska meta in melisa počasi poganjata, pehtrana pa ni nikjer - se bojim, da je prišel preč.
Sicer si pišem dnevnik, v katerem vsako leto zabeležim, kdaj je kaj začelo poganjati, ampak se mi zdi, da bi bilo še bolj zanimivo, če bi se tule zbrali podatki iz vse Slovenije. In bi potem lahko brali nazaj in primerjali leto z onimi prejšnjimi.
Sem brskala po forumih, če taka tema že obstaja, pa nisem našla ničesar (moj vrt, tristo kosmatih, kaj se v tem času nabira) so sicer podobne, enake pa ne. Če pa najdete drugo, enako temo, me pa preusmerite nanjo, prosim. Zdaj bom pa nehala nakladat.
lp
cervus