29. mar 2014 17:11
Ampak Mammamia jaz pa popolnoma razumem Pirnico - že res, da je vaniljev puding neke vrste aromatiziran škrob, je meni veliko ljubša klasično kuhana krema z jajci, moko, sladkorjem in vanilinim sladkorjem ter mlekom, kot pa da bi isto kremo skuhala z vanilijevim pudingom, tudi meni da le-ta nekakšen "čuden" priokus. Ne vem ampak jaz ga začutim. Tako da tam kjer se pojavlja vaniljeva krema kuhana s pudingom jaz to gladko nadomestim s klasično vaniljevo kremo, pa naj bo kuhana z moko ali škrobom. Sicer pa vaniljev puding lahko jem in ne čutim tistega čudnega okusa, kot v taki jajčni kremi.
Bi pa še pritrdila Vanji, če se bojiš, da je krema premalo toplotno obdelala in bi jo bilo po tvojem riskantno uživati v nosečnosti, se pač kremnim rezinam odpovej za nekaj časa - nagrada ki te čaka na koncu je veliko več vredna od užitka ob nekaj kremnih rezinah. Sicer pa mislim, da so jajca po postopkih, ki smo ti jih opisale, dovolj dobro toplotno obdelana, da na bi smelo biti nič narobe (drugače pa termometer v roke in kontroliraj temperaturo med postopkom - gotovo presega kritično mejo). Sicer pa bi jaz veliko bolj zaupala sveže pripravljenim domačim klasičnim krremnim rezinam iz resnično dobrih surovin, kot pa odličnim kremšnitam iz slaščičasne (ne veš iz česa so narejene - koliko E-jev vsebuje prašek iz katerega so jih namešali, ne veš kako so bile hranjene, ne veš koliko časa že stojijo v vitrini.... ).
Lep dan še naprej.
tedyka