19. feb 2014 13:18
@limnol, ne uživam izdelkov, narejenih iz samih živali, za razliko od produktov, ki jih proizvedejo živali (mleko, sir, jajca itd.).
Saj to je to - pri nekaterih stvarih se imam pod odlično kontrolo, pri drugih pa sploh ne, ali pa vsaj ne za dolgo. Ko sem nehala jesti meso, nisem imela takih problemov s samonadzorom, sedaj pa itak ni več problemov z upiranjem in podobnim. Res pa je tudi, da sem bila takrat tudi precej mlajša... --' Kaj čem, moj problem.
Mene nič ne moti z gobami. Pa tebe? (šlo je zato, da sem omenila način pridobivanja/pridelovanja, ki je relativno analogen argumentu izvora želatine oz. kolagena).
Zlivanje gnojevke po pašnikih/travnikih/v potok je pa spet poglavje zase. In ja, me moti, in to ne samo zaradi smradu (iz prve roke sem npr. že imela priložnost videvati zlivanje neposredno v potok).
@trac, res je, vendar je pri tem potrebno poskrbeti tudi o zadostni obveščenosti potrošnikov , kar pa ni vedno v interesu industrije. Če ne drugače, je to potrebno že zaradi alergikov/veganov/vegetarijancev, vendar pa vsaj na tem področju opažam izboljšave, saj npr. pri navajanju sestavin sedaj pogosteje opažam poudarke, da izdelki so/niso primerni za vegani oz. vegetarijance, ali da vsebujejo kravje mleko, oreščke, sojo oz. njihove sledi.
Life is war against boredom~
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 19. 2014 13:40