Naredila sem domači sir - super mi je uspel, sedaj pa me zanima koliko časa mora zoreti in na kakšni temperaturi mora biti.
P.L.
mijamarija
Naredila sem domači sir - super mi je uspel, sedaj pa me zanima koliko časa mora zoreti in na kakšni temperaturi mora biti.
P.L.
mijamarija
3. feb 2014 21:20
V Naklem imajo tečaje, predelava mleka v mlečne izdelke I in II http://www.bc-naklo.si/index.php?id=379 . Hodila sem in sem bila s tečaji zelo zadovoljna. Sir ne zorim, ker ga prej pojemo.
Lp
4. feb 2014 10:31
Mijamarija, a lahko izvem recept?
Zelda
4. feb 2014 11:05
poglej v bazi receptov
"Stressed is desserts spelled backwards!"
4. feb 2014 11:50
Recept sem dobila na blogu kulinarike "Sir iz domačega mleka".Bili so popravki,mleko sem kupila v trgovini (mlekomatom ni za zaupat) 3,5 maščobe, namesto vinskega kisa pa sem dala kar svoj dom. jabolčni kis.Meni in mojim je bil dober, zgleda tako kot sir za žar mogoče malo trši.Ja še ga bom naredila samo da ga bom tokrat tudi spekla na žaru.
L.P.
mijamarija
4. feb 2014 12:35
zakaj pa mlekomatom ne zaupas?
"Stressed is desserts spelled backwards!"
4. feb 2014 17:14
Verjetno zato, ker so imeli sedaj že drugič (ali celo tretjič?) odpoklice zaradi neustreznosti mleka v njih. Najprej dvakrat zaradi prisotnosti Listerie, sedaj pa zaradi aflatoksinov (slednji se ne uničijo niti s prekuhavanjem).
MaskaA
4. feb 2014 17:21
Ampak, tudi mleko iz trgovine prihaja iz krav na kmetijah....................... Sicer pa, vsak po svoje.
rimljanka
4. feb 2014 17:50
Traparija. Mleko iz mlekran pride iz tetrapaka. Kdo je pa že videl kako kravo sredi Bežigrada?
Sonja
4. feb 2014 19:53
Ma kaj sredi Bežigrada,anche sredi Vrtejbe jih ni ........
P.s.Še par let nazaj,ko sem bila v Ljubljani sem hodila po mleku k kmetu pri Koseškem bajerju..me zanima če še oddaja mleko?..in verjeli ali ne,sem ga prinesla domov ..na vas v Vrtojbo....
Vrtejbenka
4. feb 2014 20:02
, tale gatto Silvestro ti pa res paše, limnol.
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike
Grški pita kruh