6. feb 2014 8:53
Super. Verjetno ga bom naredila iz mešanice navadne bele in ajdove ali pa koruzne moke.
Zanima me pa še naslednje:
Predvidevam, da je testo potrebno zgnesti (tako kot pač vsako drugo kvašeno - da postane lepo elastično in se ga raztegniti zelo na tanko - da se skoraj čez vidi - ne da bi se pri tem raztrgal), ali pač ne, ker vzhaja čez noč?
Bi bilo zelo narobe, če se ga pusti vzhajati dlje, kot samo čez noč? Npr. testo daš zvečer ob 9-10. uri vzhajati v hladilnik, nato pa z delom nadaljuješ šele popoldne (4-5. ura). Glede nato, da mora drugič (ko se ga zvije v štručke) vzhajati dlje, verjetno za to ne bo dovolj časa zjutraj...razen če ga ne moti, da vzhaja 8 ur skupaj :3.
In ja, če se prav spomnim, pomeni 'spodnesti testo' prav to - najprej se ga potlači po sredini (ali naredi luknjo s prstom, da testo izpusti zrak), potem pa se gre z roko naokoli testa in se ga rahlo privzdiguje, da gre ves zrak ven.
@Vanja, nekdaj sem imela veliko željo, enkrat pripraviti brioše, pa me je potem vse minilo, ko se videla ta video (ki je sicer super in po katerem se mi cedijo sline....škoda le, da je priprava ubijalska, še posebej, ko ročno vgnete maslo...ampak končni rezultat je pa testo, da te kap o_o): http://www.youtube.com/watch?v=ziZe_SGblAY
Life is war against boredom~
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 06. 2014 08:54
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 06. 2014 08:55
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 06. 2014 09:00