29. jan 2014 5:46
Jaz bi raje kot konzerviran fižol skuhala npr. pol kg fižola, ga dala v jogurtove lončke in zamrznila, potem pa to uporabljala. Samo pazi, da ga ne prekuhaš, da ostane primerno čvrtst in cel.
Sicer pa bi jaz kombinirala tuno, malo čebulice, paradižnik (lahko svež, čisto dober pa je tudi tisti , ki je konzerviran v koščkih ali pelati), kakšen strok česna, če imaš mogoče pri roki kakšno olivo in brez pomislekov bi v omako vmešala žico ali dve (če ti bo všeč tudi več) kuhanega fižola, pa na koncu malo sesekljanega svežefa petršilja (lahko tudi brez, če ti ni všeč) in omaka bi morala biti v redu. Včasih so takšne malo nenavadne kombinacije prav dobre.
Pri nas doma je npr. mama na čebuli pocvrla mleto meso (kot za bolonjsko omako), nato malo zalila z vodo, pokuhala, dala malo paradižnikove mezge in kuhanega fizola. To smo potem jedli s pirejem ali pa kar s kruhom. Meni je bilo to zelo dobro in še sedaj si jaz, če ostane omaka z mletim mesom od testenin, dodam malo fižola, pokuham in pojem. Drugim članom moje družine to ni všeč in jim je čudno. Toliko o tem, kaj paše in kaj ne.
tedyka