29. jan 2014 13:01
Mene je nek sadjar podučil, da kaki vanilija ni sorta, temveč je to kaki, ki ga potem, ko ga oberejo, tako rekoč obdelajo z CO2. Če je pa to res, pa ne vem.
sonci
29. jan 2014 13:01
Mene je nek sadjar podučil, da kaki vanilija ni sorta, temveč je to kaki, ki ga potem, ko ga oberejo, tako rekoč obdelajo z CO2. Če je pa to res, pa ne vem.
sonci
29. jan 2014 14:58
Sonci, ne vem, če bo to držalo. Soseda ima drevo kaki vanilija, ko ga obere nič ne obdela z CO2, pa ima enak okus kot tisti kaki vanilija iz trgovine! Bi pa bilo res fajn vprašati koga iz Primorske o tem!
kvačkarica
29. jan 2014 16:10
sonci je napisal/a: |
|
>tale vrtnar pa nima pojma o pojmu glede kakija.Seveda obstaja več sort kakija kod tudi jabolk,hrušk ali katerega koli sadja tako tudi kaki.Najbolje je da se pozanimaš v sadjarskih centrih na Primorskem pa tudi po dolenjski se pojavljajo imajo jih tudi večji sadjarji. V sadjarstvu rast Baznik sem jih zasledila 9 sort.
klari
29. jan 2014 16:36
Leni1.....sadiko kakija smo šele jeseni vsadili,tako da bo treba počat dve leti, da obrodi.Sadež kaki naj bi bil kot pri sorti vanilja (trd in ne stiska ),nekoliko manjši in okrogel.V drevesnici znajo kar dobro svetovat,ker so od stroke.
Trik z žganjem pa drži,ker potem nimaš kosmatih zob in kaki lepo zori.
suziqatro
30. jan 2014 11:23
suzigatro...kaki vanila ni nič kosmat tako, da je bolje posaditi tiste, ki niso kosmati,so pa še TIPO,O GOSHO,JIRO,ČOKOLATINO, ki je po okusu zelo podoben Vanili.
klari
30. jan 2014 12:41
Mi smo jeseni posadili kaki vanilia. Kupili v drevesnici v Črnomlju, poleg vsega ostalega sadja.
Vsi sosedje imajo to sorto in je super, ter lepo obrodi. Sicer pa meni tudi po okusu ostali niso dobri (premehki).
testeninca
10. jan 2015 6:04
Zadnji kakiji mi ležijo na polici. To so tisti kakiji, ki se jedo trdi, toda postali so mehki in skoraj preveč sladki.
Odlično se obnesejo sušeni kakiji, uživaš jih celo leto.
Migla
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Pašta s pivom in slanino