8. jan 2014 0:22
Joj, kok gredo meni na živce bedasto pomnkljivo napisani recepti. V poplavi odličnih in odlično napisanih receptov se mi zdi škoda časa, da bi si razbijala glavo z iskanjem podrobnosti po internetu. Ampak danes se mi ljubi.
Od malega je bilo pri nas masleno testo ni bilo nikoli listnato, čeprav ima veliko masla. Torej, če vidim v receptu masleno testo, mi pride na misel Pate brisse, ali testo, ki ga uporabljam za sladke in slane pite. Recept za testo je pri obeh receptih.
In zakaj skuta in beluši ne bi šli skupaj?
P.S.:
Meni so beluši najljubši, če so na hitro popečeni v litoželezni ponvi na žlici masla, posoljeni in popoprani. Seveda morajo še malo zahrljustati.
Drug način precej pogoste priprave je ta, da jih mariniram v vinaigrette polivki za solato, potem pa na raženj z njimi. Jemo namesto solate (dodam še malo marinade) ali pa narežem na 2 do 3 cm koščke in dodam izraelskemu kuskusu ali v skrajni sili orzo testeninam. Kuskus ali orzo sta seveda veliko boljša, če je še kaj druge zelenjave zraven, zato dodam na podobno obliko, kot so beluši še narezano rdečo papriko, cukinije, spomladanske rumene bučke in melancane. Njami!
Delam jih tudi v rižoti, quiche za posebne priložnosti, pa še kaj bi se našlo.
Sami po sebi se mi ne zdijo kaka posebna sreča: Okus imajo kot...hkm...trava.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 08. 2014 00:30