Zavarovanje

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

tema odprta - 17. dec 2013 19:06 | ogledi: 5.771 | odgovori: 12

Prosim, če mi svetuje kdo, ki se spozna na nezgodna zavarovanja. Pred 3 tedni je otrokom poteklo zavarovanje in mi smo pozabili podaljšat zavarovanje. Dogovorili smo se, da agent danes pride k nam, da podpišemo papirje in plačamo zavarovanje, od tu naprej pa meni ni vse jasno.

Ali se ne šteje zavarovanje od tistega dneva ko se zavaruješ? Agent pravi, da bo otrokom začelo zavarovanje teči šele z 1.1.2014, torej so še dva tedna nezavarovani. So se od lani zakoni kaj spremenili?

Hvala za vsak nasvet in pomoč, vendar nisem nikjer na spletu našla podatka, da bi kakšno zavarovanje začelo teči šele z 1. v mesecu.

kleo

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

17. dec 2013 19:30

Kako ste se pa dogovorili glede plačila? Boste plačali tudi za december ali šele od 1. januarja?

pirnica

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

17. dec 2013 21:14

Pri Adriaticu velja od polnoči naprej. Torej če danes plačaš, ti začne ob polnoči oz. 18.12.2013 veljati. To je preiskušeno, ker sem jaz lansko letu tudi pozabila, pa je šel otrok na smučanje in sem šla hitro na zavarovalnico in plačala. Če bi ga želela priključiti k mojemu kolektivnemu, pa bi začelo veljati šele naslednji mesec.

Upam, da sem kaj pomagala.

lep večer

sonce51

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

17. dec 2013 21:37

Odvisno od zavarovalnice in paketa. Za hišo namreč velja pri tiliji s 1 v naslednjem mesecu. imaš pa tudi zavarovanja kjer je "čakalna doba" (oz. nekako drugače to imenujejo pa se ne spomnim), tudi več mesecev - primer Vzajemna, zavarovanje Rak.

testeninca

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

18. dec 2013 10:30

kleo, dobrih zastopnikov je kolikor češ in svojemu to povej...da naj opravi svoje delo, kot se spodobi, sicer pa čau bau.

Pri zavarovalnicah, s katerimi imam opravka, je tako, da nezgodno zavarovanje ne velja za prekinjeno, če se obnovi do 30 dni po poteku police.

V primeru "prostovoljnega dodatnega zavarovanja" (pišem v navednicah, ker seveda to ni nič prostovoljno, ampak smo prisiljeni plačat če hočemo od dohtarja kaj več od osnovne zdravniške pomoči) pa velja 3 mesečni moratorij. Se pravi, da lahko to uveljavljaš šele 3 mesece po sklenitvi zavarovanja pri Vzajemni, Adriaticu, Triglavu... Moratorij je tudi za nekatera druga zavarovanja, še nikdar pa nisem slišala, da bi veljal za nezgodno, razen tako, kot je napisala sonce51, da velja od polnoči dalje.

Ognjič

testeninca  

18. dec 2013 11:20

Lejte paketi so različni in tako je najbrž tudi tu. A je problem poklicat direktno na zavarovalnico pa povprašat kaj kateri paket zajema???

Dobrih zastopnikov je dosti, slabih pa še več po mojih izkušnjah. Do letos nam je delal zavarovanje za avto en ki se poznamo, dejansko prijatelj, letos pa dam preračunati drugemu, ki ga spoznam preko službe. Cena 200€ manj za isto...

Za hišo da ne govorim...

Nezgodno imava pa z mojim oba in sicer plačujem slabih 14€ na mesec za oba. Torej slabih 7 za enega. Dnevna odškodnina pa 14€. Meni se samo smeje :).

testeninca

andreychika  

član od: 18.12.2006

sporočila: 40

18. dec 2013 17:12

Kleo, odvisno od zavarovalnice. Tam, kjer zastopniki nimajo možnosti kar natisniti police, in dobiš samo ponudbo, imajo večinoma sklepanje do 20. v mesecu s prvim naslednjega meseca, po 20. pa se zadeva še za en mesec zamakne. Ker je treba na sedežu zavarovalnice zadevo spolicirati in jo tebi poslat na dom. Zadeva se še dodatno zavleče, če je zraven kakšna dokumentacija zaradi prejšnjih nezgod.

Testeninca, koliko dnevnega nadomestila na leto ti pa ta tvoja polica krije? Pa kakšna je karenca? Po zavarovalni vsoti za primer invalidnosti pa raje sploh ne bom vprašala ...

andreychika

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

26. feb 2014 7:27

Če namerava kdo še ta teden (do 28.2) skleniti na NOVO zavarovanje avtomobila ali premoženja pri zavarovalnici Triglav mu odstopim bon za 40eur popusta.

trac

testeninca  

26. feb 2014 7:49

Do sedaj sem imela 1 leto zvin gležnja dobila sem  nekaj čez 400€ in naslednje leto poškodbo stopala dobila pa sem nekaj čez 500€. Tako da to ni vprašanje :)

Kaj je karenca?

Zavarovalna vsota za primer smrti 10.000€ mislim da, moram pa preveriti.

Je pa res da je to zavarovanje nezgodno kolektivno preko bratove službe (lahko tudi družinski člani) in je zato tako ugodno :)

Mislim, da si mi malo nevoščljiva zato tudi tak ton nisanja :)

testeninca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

26. feb 2014 8:53

testeninca je napisal/a:
Kaj je karenca?

V medicini pomeni čas od okužbe do izbruha bolezni.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. feb 2014 9:43

V zavarovalniškem jeziku je mišljen čakalni čas, čakalni rok. Pravkar prebrano na spletu.

Imaš pa tudi karenco  pri varstvu rastlin, ko neko rastlino pošpricaš in je v času, ki je določen v navodilih le te rastline ne smeš uživati.

V medicini pa mislim, da je bolj uveljavljen termin inkubacijska doba. A ne pomeni, da to ni tudi karenca.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti