25. mar 2004 13:32
SUZANAZ, evo se ti pridružujem s tem kuhanjem za fitnesače
Tudi pri nas je na programu predvsem aviacija, piščanci, purani, na vse možne načine. Jaz sem itak na 90dnevni dieti, zato pripravljava pač dvojna kosila, oz. kar večerje, saj sva do poznega v službi.
Nekaj idej, ki bodo tudi zate morda koristne, seveda brez testenin, riža, krompirja...torej čimmanj oz. nič OH
V Sparu sva v akciji kupila eno goro piščančjih bedrc in jih zamrznila po dve skupaj. Zjutraj jih dam iz skrinje, zvečer jih premažem z različnimi začimbami in vržem v pečico,v ognjevarni posodi in to kar brez maščobe , čez pol ure je večerja že na mizi. On pridno pobere dol kožice in poje meso. Zraven pa različne solate: 1) rdeča pesa, 2) naribano korenje z limoninim sokom in nasekljanimi dišavnicami, 3)sir feta, z maaaalo olivnega olja in svežim origanom, 4) kolobarčke kumaric z lahkim jogurtom
Puranje stegno dušim na zelo majhnem ognju, pridno dolivam toplo vodo, dodam na krhlje narezano čebulo in stroke česna (to dam za okus), zraven dava peperonato (sva jo tudi zmrznila, to je skupaj dušena na koščke narezana zelenjava, in sicer bučke, paprika, melancane, čebula, paradižnik).
Piščančji file skuhava nad paro, zraven skuhava še korenje in gomoljno zeleno. Ohladiva in nareževa na koščke, dodava v skledo k zeleni solati, dodava narezane redkvice, naribano zelje, olive na kolobarčke, na polovičke narezano vloženo čebulico, preliv za solato: žlica olivnega olja, sok ene limone, žlica gorčice, svež drobnjak.
Piščančje zrezke namažem z lahko zeliščno skuto, ki jo sama pripravim tako, da skuti dodam začimbe, suhe in sveže - strt česen, origano, timijan, baziliko, čili, limonino lupinico. Zrezke zvijem in spnem z zobotrebci, na malo maščobe jih opečem v teflonski ponvi, podlivam in pokrijem, da se dušijo. Če spustijo malce skute, nič hudega, naredim omakico iz nje, katero potem polijem po dušeni zelenjavi, ki jo dam zraven (dušen stročji fižol, brstični ohrovt, korenje....)
Ko imam beljakovinski dan, jeva pretežno enako, s tem da nisva fanatika, on ne za fitnes in jaz ne (no...izgledam fantatik, saj skozi neki piham in puham in težačim, pa nisem ravno tako huda...) za dieto. Je pa vseeno kar potrebno razmišljat, včasih ne veš kaj skuhat pa rečeš okej, naj bo pašta z nečim, pa je....
Sem se razpisala, kaj?!
TanjaG.