Ima mogoče kdo kakšen enostaven recept za kruh, ki bi ga lahko pekla v navadni pečici (ne v aparatu)?
Kruh
tema odprta - 12. mar 2004 10:51 | ogledi: 1.101 | odgovori: 2
12. mar 2004 11:01
Moj recept za kruh: Par žlic moke, dve žlici sladkorja, 1 dcl mlačnega mleka in kocko kvasa zmešamo. Ko kvas zraste dodaš cca 30 dag moke in 3 dcl mlačne vode. Premešaš in ponovno vzhajaš. Pest soli, žlico svinjske masti ( ali pa dve žlici olja) in ostalih 40 dag moke primešaš. Zadnjo moko dodajaš postopoma med mešanjem. Mešaš z mikserjem - nastavki za testo, da testo ostane čimbolj mehko. Spet pustiš vzhajati, potem pa naredi štruce in ponovno vzhajaj, nato pa speci na 180 - 200° v navadni pečici cca pol ure ali malo več - po občutku. Jaz delam to vse po občutku, zadnje čase pa sem ugotovila, da je kruh dosti bolj rahel, čimbolj mehko ga vmešam - zato mikser in vmesno vzhajanje pred oblikovanjem štruc ( sicer se lepi). Pa upam, da ti bo uspelo. Sicer pa je na kulinariki cel kup receptov za kruh. Suzana
12. mar 2004 13:22
Jaz ga pečem v krušni peči in dam na 9 kg moke le 3 kocke kvasa po 4,5g, 3 pesti soli in 1,5 l mleka ostalo pa vodo, da pride dovolj mokro testo. Če želite imeti rahel kruh ga mesite s kuhalnico v posodi. Ko ga razdelite na hlebe pa testo pomokajte, da se ne prime rok in deske. SimonaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Bananin puding z vanilijevimi rogljički