V veliko receptih je uporabljen marcipan, nikjer pa nisem zasledila, kako se ga naredi. Vem, da se ga lahko dela tudi doma in ga ni potrebno vedno kupovati. Ima mogoče kdo ta recept?
Lep vikend vsem.
Suzana
V veliko receptih je uporabljen marcipan, nikjer pa nisem zasledila, kako se ga naredi. Vem, da se ga lahko dela tudi doma in ga ni potrebno vedno kupovati. Ima mogoče kdo ta recept?
Lep vikend vsem.
Suzana
12. mar 2004 10:43
125 g olupljenih in zmletih mandljev stresemo v skledo, dodamo 100 g mletega sladkorja, premešamo in prilijemo 1/2 žličke limoninega soka, nekaj kapljic mandljeve esence, nekaj kapljic rožne vode, dodamo sneg 1/2 beljaka in s prsti zgnetemo voljno testo. Testo stresemo na desko, potresemo s sladkorjem v prahu in ga toliko časa gnetemo, da postane popolnoma gladko. Lep vikend in obilo uspeha pri delu. Vesna Milek Recko
12. mar 2004 11:16
Tudi jaz sem ga nekoč naredila doma, mislim da zelo podobno kot Reca, vendar me zanima kaj je to mandljeva esenca? JAz je takrat nisem dodala. Ali je to mandljev ekstrat? Anja
12. mar 2004 11:41
Ja!!! Loni
12. mar 2004 13:40
Hvala Loni Anja
12. mar 2004 20:40
Jaz pa nič ne komliciram in en gnetem testa z rokamim in stepam snega iz beljakov. Enostavno ZELO FINO zmeljem mandlje (olupljene in posušene) v multipraktiku, dodam na 125g mandljev 100g MLETEGA sladkorja in nato zavrtim še malo v multipraktiku, da se sladkor in mandlji malo pomešajo, potem žličko lim. soka in pol beljaka (nestepenega). Pride super marcipan! S stepenim snegom ga pa še nisem delala, ker mi po zgoraj navedenem receptu vedno uspe, upam da bo komu od vas tudi :) LP, zala ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kruhove kroglice
Veseli tiramisu