11. nov 2013 23:25
Kar mene grozno čudi je to, da ljudem ta hrana diši!!
Pred kratkim sem čitala komentar nekoga, ki je delal v mesni predelovalnici za omenjneo firmo. Saj ne verjamem vsega, kar je napisano, a vendarle: MacDonald je od njih kupoval oči krav, cene se ne spomnim več. Za kaj so jih rabili? Za pomfrit valja ne. Burgerji so pa 100% govedina.
Drugače pa, kar se mene tiče, bi lahko vse tele "poceni" fast food restavracije zaprli, ker pri njih ne jem in od mene nimajo nič biznisa. Grem pa rada na solato v kak joint (chipotle je en tak ), kjer jo pripravijo po naročilu pred mano.
Tudi poceni se mi ta špas nikoli ni zdel. Da bi nahranila moja dva fanta, bi me neprimerno več stalo kot če sem stopila do trgovine, nabavila surovine in skuhala nekaj "from scratch".
Zadnjič sem gledala film Hunger Games, takole bolj na eno oko, ker to ni ravno moja žanra. In v filmu je postavljeno vprašanje, zakaj ne nehajo s temi igrami? Odgovor je seveda: Ker je dovolj gledalcev. Torej, če ljudje ne bi jedli v teh fast food restavracijah, če ne bi kupovali procesirane hrane (govorim o že pripravljenih obrokih, granola ploščicah, cerealov, vseh omak in polivk ter ostalega), tega ne bi proizvajali. Očitno dovolj zaslužijo!
Vanja