Počas
Sweetie
n class='poudarjeno'>>>Počas
Sweetie
n class='poudarjeno'>>>
8. nov 2013 19:33
Kot vedno bom(o) napekla (napekle) nekaj iz železnega repertoarja, in nekaj novega. Kaj bo novega še ne vem, ker si sproti namislim, iz sestavin, ki jih imam.
Stalnica so: cimetove zvezdice
, istarski cukarini, brizgani keksi
, čokoladno pomarančni piškoti, piškotki s kardamomom in rožno vodo, nebeški poljubčki
, kavni makroni, kapučino piškoti, zleplejni piškoti iz navadnega testa in zgornji del z oprtino pobarvan z raznobarvnimi glazurami
, smrečice, marcipanovi srčki z rumom, orehi ali školjke, nekaj s pistacijami in seveda veliko z nugatom in marcipanom.
In potem je nekaj takega:
mamamia
8. nov 2013 23:46
mamamiaaa, dobro izgledajo
jaz letos poskusim narediti...ne vem kako se reče... češnje s peclji že namakam v alkoholu (vsaj 3 mesece se morajo utapljati :)) , potem se jih oblije s sladkorno glazuro, ko se le-ta strdi, se jih pa še oblije s čokolado... nekako se mi zdi, da bi to moralo biti na princip mon cheri-ja ..
Sunny09
9. nov 2013 0:03
Zakaj pa naslov teme novoletno pecivo? Meni je bilo čisto všeč praznično, ker če ne bi bilo božiča, najbrž sploh ne bi pekla..
9. nov 2013 6:26
Nekaj lanskega:
ali pa predlanskega:
letos obvezno tudi mačje tačke:
pirnica
9. nov 2013 8:45
Ko gledam vse te dobrote ,pristavim še jaz en košček ..naj se tudi letos šamrole preoblečejo v novoletne svečke..
Pa ne pozabit na Lučkin velikonočni (božični) venec.recepturo dobite žal samo na njenem blogu (Lučka pa daj ga prosim med recepte,ker ne gledajo vsi blogov..saj napišeš samo sesatvine ,za postopek pa daj kar link bloga..aja.slikica je moja..ni tako lep kot Lučkin ,ma verjemite mi da je prav tako dober..
Vrtejbenka
9. nov 2013 12:50
Nooo, a ste že morale začeti
kriznana
9. nov 2013 13:57
oooo punce, se že začenjajo prečudovite slike in recepti. Meni osebno je adventni čas najljubši in najlepši čas v letu, ko se skoraj vsaki dan nekaj peče.
Letos bodo zagotovo ma seznami cimetove zvezdice, medenjaki ter kokosovi piškotki z marmelado. Mislim, da se bom lotila mačjih tačk iz baze(slika od pirnice me je prepričala).
Kupila sem že božično Novo in revijo Sladki prazniki. Veliko domislic in lepih fotografij.
Sunny09 prosila bi za recept tistih češenj v čokoaldi in sladkorni glazuri, sliši se imenitno. Letos bi rada kot novoletno darilo podarila različne pralineje.
Sicer vam pa še javim svoj letošnji seznam, ko bo vsaj delno sestavljen.
predlanski krožnik prve runde peke
lp
ledenka_
9. nov 2013 21:02
Pri nas bo nekaj v tem stilu kot sem pekla že pekla med letom
http://www.mojalbum.com/tajda
10. nov 2013 6:48
o, Darjuška, všeč mi je pisanost na tvojem krožniku. Predvidevam, da pri rumenih piškotih ne gre za sladkorni barvni obliv, ampak daješ v testo barvilo, ali kaj? Daj, pojasni.
Sweetie
10. nov 2013 10:07
Priprave za praznično peko so tudi pri meni že v delu. Trenutno še zbiram in ustvarjam recepte. Nekaj jih bom sicer ponovila iz prejšnih let, nekaj pa bo treba no novo sprobati.
To pa je lanskoletno ustvarjanje
Vesna rada peče
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slana pita (Salty pie)
Dušeno rdeče zelje