8. nov 2013 6:05
mamaF je napisal/a: |
Kratko guglanje pa najde tudi originalno spletno stran z vsemi podatki o kalorični vrednosti tega izdelka. Zdaj pa svinčnik v roke in računat, koliko sklec bo treba narediti za pokurit obrok Čokolina
|
Ja, MamaF problem nastane, ker ljudje mislijo, da bodo pojedli nekaj, kar ima 400 kalorij, pa bojo šli po štengah parkrat gor in parkrat dol in to pokurili. Jok, za 400 kalorij jaz v telovadnici na biciklu garam (naj še enkrat povem, garam) 50 do 55 minut, da skurim tolko kalorij, kot jih je v 100 g čokolina. Zato raje prej premislim, kaj bo pristalo v mojem želodcu.
Če se ob japkah redite (predvidevam, da jih ne pojeste 10 kil vsak dan ), je pa treba ščitnico pregledat.
Še malo mimo : Pri nas je nekaj restavracij začelo objavljati število kalorij v njihovi hrani. Zadnjič sem bila po doooolgih letih enkrat pri MickiDju in vidim kalorije poleg jedi. Pri njih okus definitivno ni vreden kalorij in obiska zlepa ne bom ponovila. Večina ostalih restavracij (govorim o verigah), ima kalorije jedi na spletnih straneh. Ko vidiš številke črno na belem (ali na enkranu) , te kap zadene. Pol se pa moji sodelavci čudijo, ker si nosim kosila (malice v SLO) od doma.
Pa še malo o čokolinu: Tudi meni je dober, samo mora imeti čisto malo mleka, tako da ga moraš skoraj z nožem rezat. Lahko pripeljem pričo, če mi slučajno ne verjamete.
Vanja