Lp. Če s tem vprašanjem na novo odkrivam toplo vodo, se opravičujem vnaprej. Moja težava je naslednja. Multipraktik je odslužil svoje (beri nepopravljivo crknil) in sedaj razmišljam, kaj naj nabavim namesto njega? Še enega kompletnega multipraktika ne bi imela, ker nikakor ne potrebujem vseh okoli 25 delov oz. priključkov/nastavkov, ki jih ima večina multipraktikov. V bistvu potrebujem samo posodo z nožem in tistimi nekaj šajbicami za različne načine rezanja. To mi nekajkrat na leto pride prav za vlaganje čemaža, rdeče pese, za testo za presne torte in take zadeve. Nekaj lahko pokrijem z ožemalnikom in manjšim nastavkom od paličnega mešalnika, vsega pa ne, ker v posodi od multipraktika lahko hitreje obdelam večjo količino. Kolikor sem gledala po spletu (zagotovo še nisem izčrpala vseh možnosti), povsod prodajajo klasične zadeve z veliko nastavki. Če ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko nabavila samo "osnovno" verzijo ali pa kakšno drugo zadevo s takšnim delovanjem, bom vesela vsakega komentarja.
bezi