Prosim za en res dober preizkušen recept za saher torto. Vem, da obstaja ogromno receptov,... Testo mora biti takšno mehko oz. ne sme biti zbito. Očeta bi namreč rada presenetila s to torto in mora biti res zelo dobra.
tej_a
Prosim za en res dober preizkušen recept za saher torto. Vem, da obstaja ogromno receptov,... Testo mora biti takšno mehko oz. ne sme biti zbito. Očeta bi namreč rada presenetila s to torto in mora biti res zelo dobra.
tej_a
17. okt 2013 12:05
http://www.kulinarika.net/recepti/8186/sladice/torta-sa
Testo je rahlo, sočno, nič zbito.
mamamia
17. okt 2013 12:19
V bazi imaš triindvajset receptov za sacher torto in zagotovo so pri marsikateri tudi mnenja (nisem preverjala vseh). Vzemi si čas in zagotovo boš našla tisto pravo.
rrr
17. okt 2013 12:47
jaz ponavadi delam po receptui, ki ga je objavil admin leta 2001
Sunny09
17. okt 2013 13:22
da ne bo zbita moras dovolj penasto stepsti jajca in pazljivo vmesati beljake, pa ne smes je predolgo pect, potem je pa vseeno kateri recept bos vzela.
"Stressed is desserts spelled backwards!"
17. okt 2013 16:37
teja,
za Sacher torto ne obstaja ogromano, pač pa en sam recept in torta je, bog pomagaj, narejena po njem pač malo zbita in ne prav sočna. Za vse različke "po moje" pa ti tudi mora biti jasno, da iz istega recepta vsakdo naredi nekaj malo drugačnega in da ti bo vsak od triindvajsetih, ki so poslali recept v bazo, zatrdil za svojega, da je najboljši.Zdaj pa naredi, kakor misliš.
Sonja
18. okt 2013 11:48
Jaz naredim čokoladen biskvit po receptu:
4 jajca
150 g sladkorja
vanilijev sladkor
150 g moke
50 g gustina (ali moke)
1 pecilni prašek
1 dl olja
1 dl mlačne vode
4 žlice kakava v prahu
Biskvit pride mehak in tortica je sočna.
Ja pa res, da to ni Saharca ampak čokoladna torta....
Lopatka
21. okt 2013 0:33
moj recept pa je takle
testo
20 dkg pirine farina moke(zame bolj poln okus)
1 pecilni v moko
15 dkg masla
8 jajc, beljake na koncu rahlo v testo
10 dkg rjavega sladkorja
15 dkg mletih orehov
1 vanili sladkor
10 dkg kakava Nestle
pečem 30 minut na 180 C
prerežem na dva dela in dobro napojim oba dela v pogreto in precej razredčeno marelično marmelado
nato prvi del dobro namažem z marelično marmelado, položim nanjo drugi del torte
obliv
10 dkg čokolade kuverture(temna) stopim
dodam 10 dkg staljenega masla
toplo polijem po torti in lepo zgladim
izgleda mogoče presladka,pa ni, le marmelado za napojitev je treba dovolj razredčiti z vodo,to da torti predvsem sočnost
tulipanka
Sporočilo je spremenil(a) tulipanka dne 29.okt 2013 09:10Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Poširane hruške