16. okt 2013 21:12
Euphoria je napisal/a: |
Viva Meier, glej je pa le malo drugače, če ti dokumente ukradejo sredi lj, kot pa nekje v tujini, izven EU. Se ti ne zdi? In ne, jaz po Lj ne nosim pasuša zraven ledvic,medtem ko ga na potovanju po tujini skrbno čuvam točno tam. Kar se pa tiče prebavnih motenj, prisegam zgolj na lokalna zdravila. lp
Euphoria
|
Seveda je drugače kje ti jih ukradejo. In mogoče res ni treba po Lj pasuš na ledvicah nosit, ampak ena rdeča nit pa ostaja enaka, ne glede na lokacijo. Torb(ic) se ne pušča brez enega očesa na njih nikjer, tudi se jih ne obeša nekam na zadnjo stran stola, kjer jih potem cel obrok sploh ne pogledaš, pa lahko obeduješ na Prešercu ali pa v Marakešu, in odprti cekri brez kakršnegakoli zapiranja niso ravno pameten dodatek na za natrpan avtobus do Lj tržnice niti za sprehod po Fezu itd. Mogoče te bo ohlapno upoštevanje tega pri nas malenkost manj teplo kot na drugem koncu sveta, ampak nikar ne živi v utvari, da se pri nas pa ne krade. Da ljudje ne oprezajo za denarnicami, izmikajo zapuščene torbice in kar je še tega.
In kar je Vendelina Jr. enkrat rekla, v sicer nekoliko drugačnem kontekstu, če se prav spomnim, vsekakor drži - največja tarča napadalcev so sive miške. Osebe, ki obsesivno stiskajo pod roko torbice, gledajo v tla in hodijo puklasto, da jih ja ne bi kdo videl, se izogibajo vsakemu kontaktu z domačini in nasploh vidijo roparja/posiljevalca/morilca v vsakem človeku, ki jim pride nasproti. Ker pač sevajo strah in jim na čelu piše "Imam 300€, ravnokar dvignjenih, za katere me je pasje strah".
Po Maroku sem 2 leti nazaj krasno furala 2 tedna, v lastni režiji, 2 dekleti. Hlače/krila do kolen, pa en kup poletnih tankih srajc s tričetrt rokavi za preko kake kratke majice, ki je bolj pogrošno krojena. Za zraven običajna torbica z zadrgo. Vozila sem se z nočnimi avtobusi z lokalci, hodila po vseh mogočih predelih, jedla po največjih beznicah, celo Couchsurfala. Obkrožena z raznimi kalibri. Razen prej omenjenih prebavnih težav, nisem imela niti enega problema. No ja, par 5x preplačanih cunj, ker sem bila prve dni prevelika mevža za konkretno barantanje.
Viva Meier