18. okt 2013 17:56
limnol je napisal/a: |
ežoj, za preživetje je potrebno resnično malo (kar pomisli na infrastrukturo, ki jo ponuja Potočka zijalka ali Betalov spodmol). Pa si zdaj zamisli ljudi, najedene in napite, dobro oblečene, brlog dobro prezračen, radona v zraku malo ali nič, ki ves ljubi dan ležijo in razmišljajo o tem, kako so njihove potrebe lepo pokrite in kaj pa zdaj. Vse mogoče se človeku v brezdelju mota po glavi! In potem bi šlo vse lepo še enkrat od začetka..... Naivno vprašanje: iz česa pa država organizira dr. Housa, ki bo zdravil naše preležanine, in Harvard v vsaki slovenski vasi, ki bo širil naša duhovna obzorja? Ne vem, ena stvar mi v tej enačbi manjka. Oziroma nikakor tega ne spravim v enačbo.
Sonja
|
Glej, limnol, enačba je popolna in se komot da rešit.
Recimo tako: kot bi rekla mi querida amiga, po konsenzu ( revoluciji ) smo na začetku nikje nič ne laufa, nič ne dela. Svet revolucije ( zaradi mene lahko tudi svet konsenza ) določi splošno delovno obveznost za vse mlajše od recimo 30 let. Ti gredo na delo, zalaufajo elektrarne, pekarne morda kakšno bolnico za silo. primarni cilj je preskrbet osnovne dobrine, hrano, obleko obutev. Treba je proizvesti dovolj hrane in vsega ostalega za vse prebivalce. Čez čas se to uredi, revolucionarni svet je zadovoljen, po potrebi delovno obveznost zmanjša, seveda, nihče ne dobi plače, dobi pa potrebne dobrine. Ljudstvo brezdelno sedi in od samega dolgega časa, nekaj učiteljic se odloči, da bo poučevalo otroke, seveda, vse zastonj, saj imajo vse. ravno takonekaj zdravnikov pa še en kup se jih najde, ki bi rad naredili kaj koristnega za družbo. Verjetno jih bo res en kup sedelo s slušalkami na glavi in s slednjo migalo v ritmu dokler se jim ne sfrklja.Torej, enačba je popolnoma rešljiva, treba je le določit začetne pogoje: denarja ni, ni parazitskih institucij ( zavarovalnic, bank, borz.... ), lastnina je omejena, je last države. Iz zgodovine vemo, da se nekatere stvari niso obnesle ( recimo: stimulacija za delo z udarniškimi značkami ), vendar je treba novo družbo gradit, spreminjat zavest, vrednote družbe, delo v korist skupnosti je čast........... imel sem priložnost videti v eni veliki ameriški organizacij delo volontijerjev: kolk so vsi ponosni........... Tudi v izraelskih kibucih je marsikaj pametnega ( vendar jih je, kolikor sem slišal , povozil kapitalizem )
Torej, limnol po moje je enačba čisto lepo rešljiva, lahko, da je tipa kvadratne enačbe in ima dve rešitvi. Eno je opisala proxima.
ežoj