Ima kdo recept za borovničev liker na osnovi ruma?
BRANKA MLINAR
Ima kdo recept za borovničev liker na osnovi ruma?
BRANKA MLINAR
8. mar 2004 19:57
V steklenico daš plast (2-3 cm) borovnic, plast sladkorja (cca. 1 cm), do delaš do 3/4, doliješ rum do vrha, zapreš in za kakšen teden postaviš na hladno v hladilnik in obračaj na vsake toliko časa obrnemo na glavo in potem po nekem času nazaj .....(to pustimo v hladilniku cca. 8 tednov.....), ko se borovnice omehčajo je liker narejen, ni potrbno nobeno postavljanje na sonce, meni je sicer bolj všeč kombinacija, ki gre enaka priprava le namesto ruma dodamo teranov liker........pa znjimi enako v hladilnik......pri nas je že vsa zaloga pošla...večina poleti........
9. mar 2004 21:18
Živjo! Če te zanima borovničev liker na osnovi merlota in z dodatkom ruma se oglasi!!! Lp, Mica maca
10. mar 2004 9:00
Lepo prosim! Lp Marjeta Vračun
10. mar 2004 9:50
Ko pridem domov, vam sporočim... Lp, Mica maca
12. mar 2004 6:47
Živjo! Nekaj časa je trajalo, da sem napisala ta recept (težave z internet povezavo) Takole gre: 1 l borovnic 0,8-0,9 kg sladkorja 3 vanilijeve sladkorje 3 dcl ruma 2 l merlota Merlot, borovnice in sladkor skuhamo do vreta in na malem ognju vremo cca. 10 min. Vmes večkrat premešamo, da se sladkor stopi. Ohladimo in nato dolijemo rum. Pijačo pretočimo v čiste steklenice s širokim vratom in jo hranimo na temnem in hladnem prostoru. Ker je narejena na podlagi vina jo je treba porabiti v kakem letu... hehehe če to zdrži. Pri nas je šla v slabem mesecu!!! Je tudi ideja za novoletno darilo!!! Mica maca
3. jul 2013 10:09
Punce
Ko delate borovničev liker, ali na koncu precedite čez gazo, preden vlijete v steklenice?
syu
3. jul 2013 10:39
Jaz borovnice pustim v likerju in jih vsakokrat, ko serviram dodam malo v kozarec.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Panakota z belo čokolado in penino