9. okt 2013 10:35
... no kot sem rekla že zgoraj, spomladi sem namočila cvetove na sladkorju in žganju, obvezno dodam eno plast narezane limone, zaradi okusa, potem sem bezgove jagode potrgala in jih poslula s sladkorjem inpustila čez noč v hladilniku. Naslednji dan sem sok izsočila in spraševala za ideje, potem sem pa enostavno precedila cvetove, dodala malce soka iz bezgovih jagod, dodala še malce žganja - in uspelo mi je - vam povem odličen liker! Enemu delu soka sem dodala citronko in še malce sladkorja in limonino lupino in je nastal bezgov sok, nisem dodajala nobenih umetnih arom, saj če dodaš malce limone in citronke ima odlično aromo
Iz enega dela soka sem pa po enem iz zgornjih receptov skuhala teranov liker in namesto borovnic res dodala kar sok iz bezgovih jagod in povem vam, da ga ljudje hvalijo in da sploh ne vejo iz česa je.
No, nismo sami pijančki pri nas doma, ampak jaz rada malce pacam in inproviziram, pa iz ene stvari vedno naredim malce soka in še kakšen likerček zraven. Je zadnjič hčera rekla, sej mami, če ne bomo spili, bojo pa to lepa novoletna darilca
polalonca