V četrtek sem bila povabljena na otvoritev razstave Lutke, običaji in kostumi sveta in.... opazila, da ni lutke iz Slovenije .Jasno, da sem avtorico povprašala: kako to?!
Odgovor poznamo, tisti ki so najbližje...prevedno drugače, kovačeva kobila je zmerjaj bosa. Avtorica razstave je prekrižala svet, v bližnji Sloveniji pa še ni bila!
Obljubila sem, da ji bom pomagala najti lutko za njeno čudovito zbirko, za katero je med drugim dobila celo medaljo predsednika republike... kolekcija torej ni od muh.
Prosim torej, če mi kdo svetuje, kje bi lahko dobila lutko v značilni slovenski narodni noši? Izdelana naj bi bila ročno, če ne v celoti, vsaj delno( obleka, detalji kot so pokrivalo, verjetno je najbolj značila gorenjska...)
Gospa je seveda pripravljena plačati, nima pa maila in tudi v Sloveniji ni še bila, tako da je problem jezik in kontakt.
Morda pa je med vami kdo, ki ima tako lutko doma, pa mu ne pomeni nič in jo je pripravljen celo podariti?
Stroške pošiljanja bom krila jaz, pa še kako posebno redko in dobro marmelado bo dobil za odškodnino... tudi simbolično ceno bi pokrila, se ve. Vesela bom če ji( mi) kakorkoli pomagate. Naslov, kontakt, mail, karkoli uporabnega, tukaj ali ZS:
Prilagam link iz njene letošnje razstave:
http://ilpiccolo.gelocal.it/cronaca/2013/04/14/news/costu
lp Lučka
Temo je spremenil(a) lucka52 dne 21. avg 2013 9:54
Temo je spremenil(a) lucka52 dne 21. avg 2013 9:55