Pozdravljene,
zanime me ali ima katera kakšenrecept(jaz sama ne najdem nič pametnega) za džuveč omako, ki je vložena v kozarce in je namenjena kot ozimnica. Vsakega odgovora bom zelo vesela.
hvala in lep dan še naprej =)
labella
Pozdravljene,
zanime me ali ima katera kakšenrecept(jaz sama ne najdem nič pametnega) za džuveč omako, ki je vložena v kozarce in je namenjena kot ozimnica. Vsakega odgovora bom zelo vesela.
hvala in lep dan še naprej =)
labella
17. avg 2013 10:57
Johanna, hvala!
labella
17. avg 2013 12:04
Aba, gerne.
Lep dan tudi tebi.
Johanna
19. avg 2013 18:01
Jaz sem danes skuhala 4 kg paradižnika. Najprej sem ga olupila, s paličnim mešalnikom zmiksala na grobo, dodala drobno nasekljan česen, baziliko, sol in malo olivnega olja. Kuhala sem, da je tekočina izparela, dala v kozarce in pasterizirala.
Isto omako pa delam tudi z dodatkom čebule, ki jo najprej na olivnem olju podušim, nato dodam olupljen paradižnik.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
20. avg 2013 19:24
Jaz pa skuham nekaj podobnega satarašu (čebula, paradižnik, paprika, včasih še bučke) in spravim v kozarce. Uporabim kot polivko za testenine ali riž, kot dodatek h golažu in podobnim jedem ali kot samostojno jed (pogrejem in dodam jajce).
tanasa
20. avg 2013 19:36
Tanasa, kako pa to spraviš? Samo vroče spraviš v kozarce ali kako? Saj pred leti sem že tudi jaz eno leto dala v kozarce, samo sem žal čisto pozabila postopek . Letos bi pa ponovno poskusila, saj v skrinji kronično primanjkuje prostora.
Hvala, tejkica
21. avg 2013 9:39
Pozabila sem napisati, da malenkost bolj posolim kot če bi dala takoj na mizo, malo tudi sladkam.
Sicer pa običajno vroče polnim v kozarce na navoj in dobro pokrijem, da se res počasi ohladijo (tako kot marmelado).
Za boljši občutek lahko tudi par minut pasteriziraš v loncu.
tanasa
21. avg 2013 20:38
Hvala za odgovor
tejkicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav rogljiček s sladoledom
Piščančja stegna z miso pasto