Če se kdo spozna na prosto oblikovanje cen v gostinstvu in tudi sicer, naj me prosim malo razsvetli:
Danes sem bila po sili razmer na kosilu v eni vaški gostilni, povprečni, taki, v kateri se ustavite, če ste na poti, kar smo mi tudi bili.Hrana tudi povprečna, ne dobra ne slaba. Vino.... hm, grozdja ni videlo ravno dosti.
Ker sem račun plačala jaz, sem pogledala na cene hrane, v mejah normale, tudi to ni bilo nič posebnega.
Ustavi se pri Radenski. V trgovini stane 1 liter povprečno 0,45 evra.
Mi smo za liter plačali 4,5 torej več kot 10 x več. Verjetno kar 11 x in več, domnevam da dobavitelju plačajo manj. Poleg tega je natakar prinesel steklenico odprto...nisem komentirala, ker nisem prepirljive sorte, marsikdo verjetno bi.
Kako je torej s cenami, so meje, jih ni...da se največ in najlaže zasluži pri pijači, to mi je jasno, kljub temu pa se mi zdi količnik 1:10 in več le malce pretiran.
P.s.. oni dan sem na našem koncu plačala za 2 dcl mineralne vode 3 evre. Liter prodajajo torej po 15 evrov. Bila pa je je pa to čisto navadna slaščičarna v centru mesta, daleč od hotela s 5 zvezdicami ...
Razsvetlite me prosim.... kako je s cenami, očitno nisem kaj dosti na tekočem.
lp Lučka