Našla sem recept za ledeno
Kaj menite?
bilka
Našla sem recept za ledeno
Kaj menite?
bilka
1. avg 2013 19:23
Tudi v hladilniku bo dovolj. Ali pa najprej v zamrzovalnik, recimo čez noč, potem pa jo prestaviš v hladilnik. Preden postrežeš, imej torto 15 do 20 minut na sobni temperaturi.
mamamia
1. avg 2013 19:28
Hvala za ekspresen odgovor. Ali mi mogoče lahko priporočite, katera ledena torta je najboljša? Hvala
bilka
1. avg 2013 19:33
Jaz delam..ledeno torto Karmen..je v bazi...upam da misliva pravo..
lp goga
1. avg 2013 20:17
Sama tudi delam po receptu Ledena torta Karmen.. meni zelo dobra.
lucys
1. avg 2013 20:47
Meni je ni čez to; sicer jo malo drugače okrasim, pustim vrhnjo plast nekoliko ožjo, okrašeno le z malo kreme in krokanta, ampak glede okusa .... meni res neprekosljiva:
mamamia
12. jun 2015 7:31
pozdravljene
Katera sigurno ve koliko bi mogla dat v kremo agar agarja namesto želatine. Namreč mislim jo delat, ampak z rastlinsko smetano in agar agarjem, saj sin ne sme mleka ( intoleranca), želatine pa ne je, saj je vegetarijanec.
Hvala za odgovore
Lennyka
12. jun 2015 8:15
Agar agar se dodaja po cca žličko na pol litra tekočine. Problem nastane, ker da se agar agar aktivira v želatino, ga je potrebno segrevati in pustiti, da malce zavre.
Segreval sem že kokosovo mleko z agar agar-jem, navadne smetane ali pa rastlinske pa še nisem probal. Verjetno bi tudi šlo, ker isto delam za ganache, kjer smetano segrejem, vendar ne sme zavreti.
DBpek http://www.easy-recepti.com
12. jun 2015 8:26
DBpek je napisal/a: |
Problem nastane, ker da se agar agar aktivira v želatino, ga je potrebno segrevati in pustiti, da malce zavre. |
No, tole pa ne more držati. Agar se ne more aktivirati v želatino. Agar-agar je rastlinskega, želatiuna živalskega izvora, rss pa je, da sta oba polisaharida.
rimljanka
12. jun 2015 8:35
Narobe sem se izrazil. Nisem mislil v želatino, ampak da želira. Hvala za popravek.
DBpek http://www.easy-recepti.com
12. jun 2015 12:53
Lennyka je napisal/a: |
.... Namreč mislim jo delat, ampak z rastlinsko smetano in agar agarjem, saj sin ne sme mleka ( intoleranca), želatine pa ne je, saj je vegetarijanec.... |
Malo bom zašla iz teme... Kako je s to rastlinsko smetano? Zadnjič sem kupovala za ene, ki ne smejo mleka, pa sem brala deklaracije pa piše, da so v rastlinski smetani mlečni proteini. Pa je potem raje nisem stregla. Je kakšna posebna znamka rastlnskih smetan tole? Ker gledala sem 2 različni, pa so v obeh navedeni mlečni proteini.
Če ima kdo izkušnje bom vesela mnenj!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pesto palačinke
Svinjska ribica