2. avg 2013 17:11
začetnik,
pa saj smo napisali, kaj predlagamo. Majhni otroci za dober dopust ne potebujejo tekoče vode in kopalnice v sobi, to je bolj prioriteta mam (sicer 100 % legitimna za tiste, ki si jo pač postavijo - temu ni kaj oporekati, tako so pač navajene). Samo ne tega prezentirati kot nekaj, kar je nujno zaradi otrok, ker ni; to pač paše odraslim.Kar odkrito povem, da jaz ne hodim kampirat, deloma zato, ker sem lena in razvajena, še bolj pa zato, ker so za moj okus kampi odločno prenatrpani, jaz pa hočem na dopustu mir in tišino, in če že sama zganjam hrup, naj ga ne bodo prisiljeni poslušati še drugi. Mene namreč seks v sosednjem šotoru prav nič ne zanima, ga pa hočeš - nočeš moraš poslušati, če so šotori v kampu stlačeni na meter eden do drugega.
Otroci so prav tako ali pa še bolj srečni v malce robinzonskem okolju,kjer si ves ljubi dan v kopalkah, se ni treba preobuvati v copate in lahko ješ tako, da primeš čevapčič v roko. Jasno, če se starši v življenju niso umili v lavorju pod borovcem, si najbrž težko predstavljajo, da je kaj takega sploh mogoče, kaj šele, da je komu všeč (pa tudi najbolj zapriseženi taborniki potem, ko pridejo domov, eno uro ležijo v kadi..... že vedo, zakaj). Za malčke bo nepozabno, če se bodo lahko na obali en dan igrali v kartonu od hladilne skrinje, pa kaj potem, če imajo v kafiču na plaži samo ožujsko, če pride sveže meso dvakrat na teden in si zvečer ne bodo umivali nog. Kdo se pa s tem sploh ukvarja (saj se ve kdo, otroci že ne). In spati v vreči stisnjen med ata in mamo je super - ali pa sam v lastnem šotoru z bratom še toliko bolj.
Če imaš v hiši alergika, se moraš naučiti paziti nanj doma in to na dopustu ni prav nič drugače. Saj tudi v Ljubljani pote ne bo prišel helikopter. V rodbini imamo ledvičnega bolnika, ki je hodil vsako leto kampirat, se je pač iz šotora vozil v bližnji dializni center pa nikome ništa (zdaj ne več, ker ga je zadela možganska kap - in to doma, na kavču pred televizijo).
Pa še nekaj - jezične babe ne odganjajo mrčesa. Mene ose in komarji obžrejo bolj kot kogarkoli, kar jih poznam.
Lep dopust - kjer koli, kakor koli, da vam bo le všeč!
Sonja