pozdravljeni
ker je kumar zdaj na pretek, me zanima s čim postrežete kumare v omaki, razen z pire krompirjem
lp tonsk
tonsk
pozdravljeni
ker je kumar zdaj na pretek, me zanima s čim postrežete kumare v omaki, razen z pire krompirjem
lp tonsk
tonsk
29. jul 2013 16:33
Mi poleg kmaric v omaki jemo kuhan stročji fižol zabeljen z ocvirki.
martina
29. jul 2013 16:38
Kuhane štruklje (iz vlečenega testa, s skuto in cvrtjem). Kumarice pa delamo s paradižnikom in kisom (ne s smetano).
roža
29. jul 2013 18:01
Krompirjeve žgance, govedina iz juhe, polpete, hrenovke, lahko tudi riž in piščančje fileje......
Vsak dan malo improviziraj, boš videl vse bo dobro
Meni so najboljše tople kumare s krompirjem, kisla smetana in ta velika žlica jutri delam
babka1951
30. jul 2013 21:55
megi je napisal/a: |
Mi poleg kmaric v omaki jemo kuhan stročji fižol zabeljen z ocvirki. |
Tudi mi, le da v kumarično omako obvezno damo ne popolnoima zmečkan krompir in malo sladke smetane ali smetane s kuhanega mleka. Pa kak kos govedine iz juhe ali kak drug kos mesa (pa ne vedno).
rimljanka
30. jul 2013 22:17
Pri nas enako kot pravi rimljanka, vendar poleg ni mesa, prav dobro pa se zraven prilegajo široki rezanci ali polžki, zabeljeni z drobnimi ocvirki ali s čisto mastjo, kot je to naredila moja stara mama.
Balenka
31. jul 2013 9:52
Tule je link na to, kako po širnem svetu delajo kumarice http://www.google.si/#sclient=psy-ab&q=pepinos
Jaz sem sicer oni dan zadevo naredila takole
Nasekljala 1 kumaro na koščke (malo večje kot pa če bi zadevo nastrgala), posipala s cimetom, potem pa dodala še nadrobljen feta sir in mlete pražene mandlje in 1 jajce. To je potem počivalo kake 4 ur. Ko se zadeva lepo sprime, sem oblikovala nekaj, kar je spominjalo na polpete. Opekla sem jih na maslu (da se zlato zapečejo) in servirala s paradižnikvoo omako.
Vendelina jr.
2. avg 2013 14:52
Jaz pa kumare naredim kot enolončnico in sicer jim dodam paradižnik, na koncu pa napol zmečkan kuhan krompir z malo vode. Otroci zraven jedo ribje palčke, mož pa običajno hrenovko in kruh.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
8. avg 2013 9:12
Jaz pa naredim kumare v omaki s pretlačenim krompirjem ("murkov zos" po domače), zraven pa navadni cmočki ali krpice ("flike" po domače). Zelo dobro :)
vida-laraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polžki z mesnimi kroglicami
Jajčevci s sirom na veganski način