4. mar 2004 22:28
Tudi jaz sem pred leti imela probleme s "pacastimi" vetrci, ki so bi navadno neužitni
, sedaj pa mi vedno zelo uspejo
, saj sem ugotovila "napako v sistemu "
. Vedno se mi je namreč preveč mudilo. Sedaj beljake večkrat tudi zamrznem, da jih imam več (npr. 10), pa nikoli nimam problema z obliko, vedno so lepo krhki in se ne pacajo
. Sedaj pazim, da za en beljak uporabim približno 8 dag sladkorja (raje več kot manj)
. Odtajane beljake stepam tako dolgo, da je sneg popolnoma trd, potem pa POČASI
, ob stalnem mešanju, na sneg vsipam, s pomočjo cedila, sladkor v prahu. Nato maso dam v brizgalno vrečko (
) in se poigravam z oblikami in velikostmi vetrcev
. Vetrce nabrizgam na pladnje, obložene s peki papirjem in dam v pečico, kjer jih pustim čez noč, pri zaprtih vratcih. Pečico nastavim na "vroč zrak" in 50 stopinj. Nazadnje sem jih sušila na treh pladnjih, pa so mi čisto vsi uspeli
, četudi so bili nekateri kosi v obliki in velikosti šamrloe.Polovico sem jih morala zapreti v posodo in skriti, da sem jih imela dalj časa. Nazadnje sem jih tudi malo obarvala z jedilnimi barvami in naredila začetne črke imen vseh družinskih članov in povabljencev na božično večerjo
. Bilo je prav zabavno in tudi okusno
. Včasih dam v trd sneg tudi kokosovo moko, naribano čokoladi, krokant, nasekljane orehe... in takrat sneg na papir oblikujem kar z dvema žličkama. Pa imam spet drugačne piškote
. A ja, še tole: ko še nisem imela pečice na vroči zrak, sem pečico ravno tako segrela na 50 stopinj, vendar sem vratca pečice pustila priprta (vanje sem vtaknila kuhalnico) in so se mi vetrci prav tako lepo sušili
.
Upam, da ti bo uspelo in lep pozdrav
Nada