18. jul 2013 22:35
Bila v čakalni vrsti za operacijo in sem po naključju izvedela za TKM pri zdravljenju in sem si rekla, da ne morem nič izgubiti in sem dobila mnogo več. Ko sem tako popravljena prišla na kontrolni pregled, v smislu, ali sem za operacijo ali ne...smo družbno ugotovili, da tako kot sem popravljena, me na kirurgiji itak ne bi mogli Moja gibčnost je sedaj taka, kot je bila, ko sem bila stara 20 let. Znanci (potem človek spozna salamensko veliko ljudi s podobnimi težavami) so zadeve reševali različno in se še vedno spopadajo z bolečinami, jaz jih nimam. Je res, da telovadim vsak dan in delam vaje za mišice, ampak v resnici nimam nikarkšnih bolečin in nič ne "čutim sprememb vremena", kar rado ostane pri vnetjih išiasa...
Pred TKM sem mislila, da je manualna terapija prava stvar, ampak....mene ne bodo več videli.
Skratka, poglej zdravljenje hernije ledvenih diskov in je tudi v Slovneiji nekaj dobrih kitajskih zdravnikov. Cene so od 25-35 EUR na tretma, dobiš pa kakih 10-12 tretmajev in velikanski večini ljudi se potem vrne kvaliteta življenja.
Je pa res, da imaš težavo, ker bi rekla,da so šli tisti, ki znajo tole popraviti, šli na dopust.
Dokler ne dobiš termina, poskušaj naslednje
- ne dviguj in ne nosi ničesar, kar tehta več kot 1,5 kile
- ne nagibaj se nazaj in naprej pri kakšnem pranju glave in k frizerju tudi ne boš mogla - navadi se umivati tako, da se tuširaš v klečečem položaju.
- če se kam pelješ (šofirati NE smeš, je prenevarno, če te krči primejo, ko boš imela nogo na pedalih...se boš zaletela), nadeni ledveni pas. Jaz sem imela hophysio pas, ki sem ga kupial na TV prodaji in je super, da malo raztegne hrbtenico - ne smeš pa tiste zadeve imeti več kot eno uro skupaj, ker boš oslabila mišice.
- jej sadje, ki pospešuje prebavo, jaz sem jedla kiwi, ker ima človek itak zadosti težav in bognedaj, da bi imela še težave z zaprtjem, ker ob boleči hrbtenici ne potrebuješ še bolečin pri odvajanju.
- poskusi s TENS terapijo - jaz sem kupila elektrostimulator saneo in razbolele točke z impulzi malo umirila - ampak za to, da vidiš, kako to deluje, moraš najprej iti na kak studio, kerj znajo narediti TENS; drugače bo še slabše. - S TENS se malo zmanjšajo bolečine.
- Če si pa v akutni fazi, v katero spadajo bolečine, ki trajajo in trajajo in se šejejo v dni in ne v ure in če ketonali ne pomagajo več....ti pa ni druge, kot da počakakš da to mine ali pa da prideš do kakšnega dobrega akupunkturista (poudarek je na dobrem, vsak z iglami tega ne zna), ker na uradni strani boš po tem, ko ti ketonali ne bodo več pomagali, začeli dajti tramal. Je tole pošastno boleča stvar in proti temu so ostale bolečine....čista kamilica. Ampak minejo.
Hope this helps. Pa srečno
Vendelina jr.