15. jul 2013 11:01
Kar malo boleče je prebirat take odgovore na vprašanje. Suzi se je na forum prijavila z namenom, da povpraša za nasvet bolj izkušene kuharice in pekarice, pa naleti na takšen odziv. Nisem prav dolgo na kulinariki in prav iz tega razloga tudi bolj malo sodelujem, ker vedno eni in isti ljudje, ki se imajo za nekakšne matice na forumu, dobesedno zabijajo in odvračajo nove člane od sodelovanja. Leta sodelovanja na forumu očitno povzročajo večvrednostni kompleks. To ni posebnost kulinarike, pač pa splošna značilnost slovenskih forumov.
Vprašanje je bilo, za kakšno velikost pekača so običajno napisani recepti. Kaj imajo s tem življenske odločitve, hormoni in nastavljanje ogledala pa res ne vem.
Ne bom nadaljevala te objave v smislu 'pač preskočite temo, če vam ni po godu', ker vem, da je tega nihče od vas ne bo storil in so bodo takšne teme še vedno sprevračale v žaljenje začetnikov, kako nesposobni, nerazgledani in splošno neumni s(m)o, ker postavljamo vprašanja, na katere odgovori so ja očitni.
Samo nastavila sem vam ogledalo, vem pa, da ga boste razbili.
Ker nočem biti off topic, še odgovor Suzi - jaz bi raje kupila manjšega - štruca kruha, pečena v 30cm dolgem pekaču je kar velika. Pri receptih običajno ni napisanih mer, zato boš v vsakem primeru ob prvi peki morala ali preračunat količine ali pa preizkusiti srečo, tako kot običajno pri novih pekačih to delam jaz :)
Renat