18. jun 2013 15:56
Plavčka na sliki sem pomagala malo vzrediti tudi jaz
Bil je zadnji, še malo slaboten in ni mogel odleteti z ostalimi. Stopical je po tleh, starša sta se vračala in ga hranila.
Ponoči sem ga dala " spat " v prazno krmilnico, sicer bi ga zagotovo našel potepuški maček, ki se smuka okoli.
Po enem tednu je odletel sam, se pa vrne vsak dan nazaj po svojo merico zdrobljenih orehov ... zagotovo bo tudi ta napol domač, kot vsi ostali moji pernati stanovalci.
Tako da tisto, da mladička nikakor ne smete prijeti, sicer ga starši zapustijo, ne drži, ima mama F prav.
Preden se odločite , da ga vzamete za svojega, se dobro prepričajte, da ga ne hranijo starši in da je v nevarnosti, sicer je bolje da ne ukrepate, posebej, če o ptičih bolj malo ali nič ne veste.
http://www.inseparabileforum.com/forum/topic_TOPIC_ID_33387.ht
Tule je veliko napisanega, kako in s čim jih hranimo, tudi video, če je še nebogljen. Na prvi sliki je vrabček, če ste našli tega , no lahko je tudi malo drugačen, bolj rjavkast.
Kaj se mu da jesti je odvisno od tega ali je bolj mesojede sorte ali ne. Vsekakor mu ne dajajte kruha, nmočenega v mleku. To žal počne velika večina navdušencev, pa naredi več škode kot koristi.
V specialziranih trgovinah se dobi že pripavljena hrana za te nebogljenčke.
Žal je link v italijanščini, če ne poznate jezika, bo za silo prevedel tudi google.
lp lučka