Vse mogoče praznike smo uspešno dali skoz, na vagi se pozna, na zdravju najbrž tudi, zdaj je pa postni čas in ni več izgovorov... vsaj jaz nobenega ne najdem
Pa si mislim, da je post ravno pravi čas za to, da se nehamo basat s pršutom in da se spomnimo spet na repo in fižol, na kašo, na zelje... Na pomoč! Saj veste, prepričanje ima veliko besede pri okusu. Skuham takole naprimer cvetačo, poskusim, in sem prepričana, da je dobro - namreč, zdravo je in da se pojest. Moja družina se pa vsede k mizi brez ideološke podlage in se niti slučajno ne strinja; zahtevajo pico in mknagce. Samo od časa do časa jih s kakšno stvarjo prepričam, recimo s prebrancem ali pa s kakšno dobro joto. Pa seveda z ribami.
Podobno temo sem že načela pod Nekaj staromodnega. Dobila sem kup koristnih receptov za zmerno sladke jedi; hvala vsem, zelo prav bo prišlo. Zdaj pa svoje domače prevzgajam še naprej in se priporočam za vse namige in recepte za stare domače postne jedi, pa užitne naj bi bile tudi po mnenju širšega (in razvajenega) kroga uporabnikov. Seveda ne bomo preveč strogo postni; košček mesa za okus ne bo škodil. Ko bo kriza, bomo pa iz skrinje hitro potegnili kakšen svinjski zrezek.
simona