22. maj 2013 16:20
Dekleta, o cipresah teče beseda (hja, le zakaj tudi?), o cipresah - ki se sušijo.......
http://www.slonep.net/vrt-in-okolica/bolezni-in-nad
lp
cervus
22. maj 2013 16:20
Dekleta, o cipresah teče beseda (hja, le zakaj tudi?), o cipresah - ki se sušijo.......
http://www.slonep.net/vrt-in-okolica/bolezni-in-nad
lp
cervus
22. maj 2013 20:20
Splash, na vrtnarja se nisem obrnila, sem pa spraševala sosede, naključne ljudi, vse živo. So mi povedali, da se sušijo, morda zaradi neustrezne zemlje, vse sorte sem slišala. Potem sem se pa malo bolj posvetila cipresam okoli domov in ugotovila, da je to kar pogost pojav. Zdaj se bom pač poslovila od njih in si umislila kakšno drugo grmovje, drevje, ne vem še.
naor
22. maj 2013 20:24
Splash, preberi si še link, ki ga je nalepila Elaphus. Mogoče so res kakšne uši ali glive. Jaz se nisem tako natančno pozanimala, zdaj je prepozno, a morda zate še ni.
naor
23. maj 2013 15:44
Če rastejo ciprese blizu ceste,je možno,da jim škodi sol,ki jo pozimi posipljejo po cestah,ker se razprši tudi levo in desno.
andreja mkozamurnik
sporočila: 2311
24. maj 2013 5:19
Imamo stručkota v familiji, pa pravi, da se pri cipresah pogosto pojavlja rak, veje se sušijo, deblo spremeni barvo in največkrat izloča neke vrste smolo.
Ne vem, če je to tvoj primer, vsekakor se veje popolnoma odstrani in škropi na osnovi bakra.
Vsaj kot preventiva za ostale zdrave rastline. Največkrat se drevesa prinese iz drevesnic že okužene.
murnik
24. maj 2013 11:01
Če se veje popolnoma odstrani, kaj potem, a zrastejo nove?
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lečina juha in krekerji iz polente
Ocvrte brizgane palčke (churros)