17. maj 2013 11:06
Pomoje je to nekaj z magnetim poljem, različno močne tuljave morda ali pa različne mešanice kovin, ki tvorijo dno posode, ali pa kombinacija obojega? Fizika nikoli ni bila moje področje, zato je možno ,da sem čisto sfalila
17. maj 2013 11:06
Pomoje je to nekaj z magnetim poljem, različno močne tuljave morda ali pa različne mešanice kovin, ki tvorijo dno posode, ali pa kombinacija obojega? Fizika nikoli ni bila moje področje, zato je možno ,da sem čisto sfalila
17. maj 2013 14:15
Glavno, da posoda prime.
17. jun 2013 14:07
V trgovini Hofer prodajajo ponve iz legiranega jekla s prevleko Ilag Ultimate. Je ta prevleka navaden teflon?
Ne bi rada kupila teflon, iščem pa nekaj kar se ne prijemlje. Ponev s keramično prevleko me je namreč globoko razočarala.
kara
17. jun 2013 14:30
ja, ponev je iz jelka, samo premaz podoben teflonu (druga firma) je pa vseeno gor. in dvomim, da je premaz boljši kot teflon, oz zelo zelo težko da je boljši.. pri teflonu se cena pozna. dražji je, bolj je vzdržljiv..
18. jun 2013 11:36
bannanna je napisal/a: |
... Najbrz se bom morala sprijazniti z vec olja. ... |
Zakaj kuhati z več olja?
Včasih so bile popularne demonstracije kuhanja brez olja in tisti recepti veljajo za vso kvalitetno (z debelim dnom) nerjavečo posodo (ni nujno, da je ravno AMC).
rdkapica
18. jun 2013 12:08
rdkapica je napisal/a: | ||
Zakaj kuhati z več olja? Včasih so bile popularne demonstracije kuhanja brez olja in tisti recepti veljajo za vso kvalitetno (z debelim dnom) nerjavečo posodo (ni nujno, da je ravno AMC).
|
Seveda je to res in velja za vsako (tudi čisto nekvalitetno, rjavečo ali kakršnokoli kastrolo, če ni drugega pri roki pa tudi za kos kamna ali pleha). Ali se hrana cvre v dovoljšnji količini maščobe, ali jo (hrano, ne posode) le premažemo z malo maščobe ali pa sploh ne in jo pečemo na vroči površini. Saj ni nobene čarovnije - tista riba, raca ali rak ali cuketa na hudi vročini zakrkne, potem jo pa še na malo manjši toploti greješ, toliko, da se skuha tudi na sredini.
Demonstracije take priprave, če so komu novost in zanimivost, si lahko dnevno ogledujete na History kanalu in podobnih.
nola
18. jun 2013 14:05
Bannana, torej meniš, da je teflon vseeno bobra izbira? Tisti originalni in dražji, seveda.
Ne vem kako ne uspejo najti nekaj res učinkovitega, ob vsej tej navlaki različnih novotarij, bi človek to pričakoval.
kara
5. apr 2020 7:02
Problem pri kuhanju na indukcijski plošči je pregrevanje, tako da se pri slabi posodi zaradi pregrevanja na BOOST funkciji ukrivi dno potem pa posodo lahko vržeš stran. Zelo dobro se obnese posoda je WOLL (poiščite na woll posoda) in HAPPYCALL,naročite jo npr. www.happycall.si
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Jagodni semifreddo
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči