Dober večer!
Ne vem, če bo'>o naslov foruma ravno'>o pravšnji, ampak upam, da vseeno'>o kdo'>o (z dobro'>o idejo'>o) pokuka sem;
Gre namreč za to'>o, da sem danes spet čisto'>o 'žalostna'. Nisem ravno'>o 'od včeraj', kar se kulinarike tiče, pečem in kuham že približno'>o 25 let in mi kar gre, leo'>o'>o'>o'> potice me 'ne marajo'. Zdaj pa ne vem več, ali sem samo'>o tako'>o smotana, ali pa pač res ni vse in vsak za vse.
Je pa stvar taka, da sem (vesela) lastnica 'hude' mašince (ne vem, če je primerno'>o jo'>o omenjati kar z imenom, da ji ne delam krivice), ki sicer krasno'>o miksa, stepa in vse kar je tovrstnih opravkov, le kvašeno'>o testo'>o ne gre in ne gre. Sem delala v zadnjem časuo'>o'>o'>o'> potice po'>o štirih različnih receptih, pa nikakor ne dobim tiste 'finoče'. Saj se da pojest in nič ne vržemo'>o stran, samo'>o res ni to'>o to'>o. Pa se sprašujem, ali res ne znam najti pravega recepta, ali bi bilo'>o res dobro'>o poskusiti 'po'>o starem'. Zoprno'>o je to'>o, ker res nimam izkušenj ravno'>o na tem področju (poticah), saj so'>o moja specialiteta bolj torte in druga peciva,o'>o'>o'>o'> potice pa sem prepuščala babicam, dokler so'>o še bile. Žal se nisem prej zanimala za njihove tovrstne trike in skrivnosti, zdaj pa v resnici nimam koga, pri komer bi se to'>o učila. Preberem milijon in en nasvet, probavam, pa me je strah, da me bo'>o minilo'>o, ker sem potem čisto'>o razočarana.
Torej, zanima me: tiste/tisti, ki imate katero'>o od teh naprav, ali delate tovrstna testa (tudi za kruh) z njihovo'>o pomočjo'>o in če lahko'>o primerjate rezultat istega/enakega recepta s pomočjo'>o mašine ali brez.
Pa mogoče še: kater recept (zao'>o'>o'>o'> potico'>o) se vam na tak način najbolj obnese?
Hvala,
T.
teja-kit.