letos sem začela nabirati rožice in zelišča za domači jegermaister,
zataknilo se je pri cvetju kostanja, ali dodam cvet divjega ali pravega kostanja ?
lp
josipa66
letos sem začela nabirati rožice in zelišča za domači jegermaister,
zataknilo se je pri cvetju kostanja, ali dodam cvet divjega ali pravega kostanja ?
lp
josipa66
4. maj 2013 19:52
pravega, torej tistega, ki ga jemo in ki cveti pozno poleti/septembra oz. takrat enkrat (ne tega, ki cveti zdaj)
rag_doll
4. maj 2013 20:19
Mi damo vedno cvetove divjega kostanja..tudi letos je že v žganju..
Vrtejbenka
6. maj 2013 14:02
baje, da je divji kostanj samo za zunanjo uporabo, da ni za uživanje ker ja strupen
josipa66
6. maj 2013 14:07
Jaz bi se ga tudi spravu delat, če ni že prepozno.
Dejte še sem napisat vse sestavine, da ne bom iskal po forumu. Ja len sem.
Matjaž
6. maj 2013 14:15
josipa66 je napisal/a: |
baje, da je divji kostanj samo za zunanjo uporabo, da ni za uživanje ker ja strupen
|
Velja za plodove, ne za tistih nekaj cvetov, ki jih daš namakat.
rimljanka
6. maj 2013 15:49
Pri nas je tako, da teta vedno da cvete divjega kostanja, ker pač v okolici, kjer živi ni drugega kostanja, mi damo pa cvete pravega kostanja, ker jih pač imamo na voljo. Vsi pijemo oba jegra in ni bistvene razlike. LP
vida-lara
6. maj 2013 23:09
matjaž je napisal/a: |
Jaz bi se ga tudi spravu delat, če ni že prepozno. Dejte še sem napisat vse sestavine, da ne bom iskal po forumu. Ja len sem.
|
ni prepozno, bodo manjkali cveti trobentice, vijolice in lapuha, treba pohitet
za cvet divjega kostanja, ostala zelišča pa sproti nabiraj kot je na seznamu, ki ga je poslala
terezija.
pa obilo veselja pri nabiranju
lp
josipa66
6. maj 2013 23:12
v moj jegermaister sem dala cvet divjega kostanja
josipa66
7. maj 2013 9:11
Tudi trobentice in vijolice se še dobijo, kak vztrajen iskalec pa najde še lapuh.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mehiške taco košarice
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo