3. maj 2013 17:55
Mi imamo v naši sicer zelo mirni soseski tudi nove sosede, sicer jih še nismo spoznali, ampak izvajalci del na njihovi hiši so se nam pa predstavili dosti bolj, kot si sosedje želimo.
Generacije se seveda menjajo, hiše, v katerih so desetletja skromno letovali slikarji, dohtarji in vseučiliški profesorji so v glavnem pokupili monterji in komiji in ta svojat pač kroji ritem in stil po svojem okusu in navadah.
Tu ne pomaga ne policija ne zdrava pamet, pač Golica fura (našo Vunderlino bi te frajle, ki zastopijo sanitarni sistem tako, da kupijo v Obiju malo širšo cev in praznijo greznico v morje - saj čez sedem kamnov se pa ja vse prečisti - zmlele v trenutku).
No, tile prišleki, oziroma njihovi obrtniki, ki ne, da se samo derejo, ampak parkirajo pred vsemi vrati in ponoči puščajo radio navit na ves glas, so si tudi privoščili mojo sosedo, starejšo Italijanko. Me je poklicala, ker se z novimi sosedi nikakor ni uspela sporazumeti, pa sva kar hitro slišali, da naj se stare taljanske babe poberejo v Rim ali od koder so se že privlekle.
Oh, saj meni je bilo to vse v slast in veselje, poleg italjanske skupnosti sem o tem incidentu obvestila še našega župana itd. in imam trden namen tej sodrgi redno greniti bivanje tukaj.
Ampak jaz sem v penziji in imam neoviran pogled na morje pa tudi čas in voljo za prepiranje. Verjamem pa, da se v glavnem ljudem ne da ubadati s takimi neslanostmi, selitev seveda tudi ni nobena rešitev, daj no zzak, kam pa, a na Veliko planino ali kam, pa tam ti pa kravšeta mukajo pred oknom, no.
Policija - nimam dosti zaupanja vanjo, ampak vsekakor je vredno poskusiti. Mislim pa, da še najbolj koristi medsosedska pomoč - saj kraval verjetno ne moti samo vas, ampak gotovo vso okolico.
Vsak ima šibko točko, tudi tile vaši razbojniki. Najdite jo, pa pritisnite nanjo in bo hitro mir. Zdajle se bo sicer takoj zlil name ves cankarjanski žolč, ampak otroke imajo a ne? No?
Ne si pustit blizu zaradi takih reči, naredi si iz tega šport. Imam prijateljico, ki je vsem, ki so ji šli na živce poslala poziv kao iz dermatovenerološke ambuante. Da naj se nemudoma javijo na test, ker jih je ena ali več okuženih oseb navedla kot svoje partnerje.
Jaz pa ravnokar oblikujem pisma za soproge odvratnih obrtnikov. Javljam jim, da jih na tržaškem letališču čakajo naročene spremljevalke iz Tajske. Si še zmišljujem imena, ampak vsaj kakšno uro bodo pa morali pojasnjevati kaj so počeli na Obali.
Joj, zdaj sem se pa še ene spomnila, javim potem.
nola