13. maj 2013 20:43
teli piškoti bi pa mogli biti zelo dobri, se priporočam za recept :)
vida-lara
13. maj 2013 20:43
teli piškoti bi pa mogli biti zelo dobri, se priporočam za recept :)
vida-lara
13. maj 2013 20:54
Drugače pa je kruh z bučnim oljem in semeni tudi zelo dober
TP_Kuhar
13. maj 2013 23:34
Lucka52, !
Firbca me sladica, je kot panna cotta?
Prekmurje in Prlekijo obredem vsaj enkrat letno
lp
mzm
14. maj 2013 6:13
@ Vida lara, vsi recepti na slikah so improvizacija, brez tehtanja, po trenutnem navdihu:
piškote sem naredila iz cca 300 gramov moke, 1 žlice bučnega olja in recimo 10 dag masla, malo zmletih bučnih semen, in 2, 3 žlice sladkorja v prahu ( v kozarcu s sladkorjem imam strok prave vanilije). 180 stopinj, dokler niso rahlo zlate barve. Naslednjič bom dodala še malo mletih orehov, naredila okrogle in vmes vanilijevo kremo.Ti bodo bolj za posebne priložnosti. Sicer je pa tudi v bazi odličen recept za bučne piškote:
http://www.kulinarika.net/recepti/14643/sladice/buckoti
Rezanci so kot navadni, del moke sem nadomestila s fino mletimi bučnimi semeni. Zabelila sem s stopljenim maslom in kapljico bučnega olja. Odlično paše tudi orehov in pa preliv iz smetane in več vrst sira.
@miš z moke, tvoj pesto bom uporabila pri navadnih rezancih, nimam pa več navadnih semen, samo pražena slana, mislim da bo vseeno dobro?
Puding je prav" partizanski", za kosilo mi je manjkala sladica, pa sem zmešala dve žlici Babičeve moke ( to moram poudariti, ker je odlična!), 2 žlici sladkorja in 1 veliko žlico zmletih bučnih semen z malo mrzlega mleka.
Zmes v mlačno mleko, kake pol litra, še pest rozin, namočenih v rumu in ene par minut kuhanja, pa je.
Ohlajeno sem prelila z žličko bučnega olja, po vrhu sem natresla bučna semena s čokolado ( dobijo se s cimetom, kokosom, karamelizirana). Jajca nisem dodala, ker sem eksperimentirala, se mi je zdelo " škoda" ker nisem vedela kakšen bo rezultat. Ampak pošeno povedano, zadeva je bila več kot dobra. Dosti dosti boljša od kupljenih praškastih.
@TKuhar, jasno da pride na vrsto tudi kruh, v vseh mogočih variantah.
Prleki in Prekmurci .
Lep dan vsem!
lp lučka
14. maj 2013 10:44
lucka52 je napisal/a: |
@miš z moke, tvoj pesto bom uporabila pri navadnih rezancih, nimam pa več navadnih semen, samo pražena slana, mislim da bo vseeno dobro?
Prleki in Prekmurci . Lep dan vsem! |
lucka52, se mi zdi, da prav misliš, še pražiti in soliti ti ne bo treba
Tvojo sladico bom v kratkem naredila, hvala za idejo, upam, da se znajde v bazi receptov!
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Enostavna zelena juha