Prosim lepo, ce mi lahko kdo posreduje recept za strnjeno.
Ze v naprej hvala in LP
Petra Kepec
Prosim lepo, ce mi lahko kdo posreduje recept za strnjeno.
Ze v naprej hvala in LP
Petra Kepec
18. feb 2004 20:41
Dobroošel vesoljček p. Brez nervoze - malo bolj bodi natančen. Veš, nismo vsi kuharji ampak predvsem smo njihovi oboževalci. Domnevam, da gre za sladico glede na to da o tem ne vem nič. Sladice so moja šibka točka Se lišimo....
19. feb 2004 12:40
Pozdravljena Petra! Verjetno mislite strjenko. Teh je zelo veliko vrst, od čokoladnih, riževih, zdrobovih...Bistvo vseh je, da različne zmesi strdimo bodisi s škrobno moko, zdrobom ali rižem in se od pudingov razlikujejo po tem, da so to "mrzli" pudingi (iz kuharske knjige Slovenska kuharica). lenca
19. feb 2004 13:29
Poglej pod Dvojna čokoladna strjenka Jogurtova strjenka www.eta-kamnik.si Jagodna strjenka
19. feb 2004 14:43
Ravno sem posredovala recept za eno vrsto strjenke. Objava bo 20.02.04. Ime recepta je Snežene kepice.
11. mar 2004 20:53
Jogurtova strjenka 4 navadni jogurti 1 sladka smetana 1 zavojček želatine 4 žlice pomarančnega likerja 2 žlici sladkorja 2 vanilijeva sladkorja Smetano s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem zavremo. Želatino namočimo v 4 žlicah hladne vode počakamo 10 minut, nato vmešamo v vročo smetano. Dodamo jogurte in pomarančni liker. Strjenko damo v hladilnik čez noč v veliki posodi ali v več majhnih. Postrežemo z mešanico rahlo zmečkanega in sladkanega jagodičevja, dobra je tudi kar tako ali s Sladkim grehom. Zelo osvežilna sladica za vroče poletne dni. Ne bojte se, ker bo, ko jo naredite popolnoma tekoča, v hladilniku se bo zagotovo strdila. Božena božena galunKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Slana pita (Salty pie)