27. mar 2013 6:43
Jooooj ja. Kakšna lepa tema. Nostalgija in spomini na mojo nono. Joj, joj.
Ahhh, samo prebiram vaše pisanje in že imam vlažne oči. Čisto dobro smo jedli, drage MAMAN pa so vedno poskrbele da smo imeli topli obrok na mizi in da smo bili siti in čisti. Zato pa upam da ste se za MATERINSKI DAN spomnili na mamike in jim kaj lepega zacumprale/li. Vredne so več kot zlato.
Če pogledam današnje razmere. ZA ZJOKAT. Nič..nobenega optimizma. Še mene danes daje melanholija. Takšna brezskrbnost v mladosti. Trgovina mi je bil hladilnik, USA pa hiša čez cesto. ĐUNGLO sem imel v mestnem parku, partizan sem bil v Gačniku, INDIANA JONES pa doma pod DEKO razpeto med dvema foteljema.
Nedeljski večeri rezervirani za NAJ NAJ DRUŽINSKO DRUŽENJE. Kopanje v bani z POLNO PENE, nato ljubeča mama z trdo brisačo (majkemi da sem takrat sovražil, da ni uporabljala mehčalca. Sploh ko sem rastel gor ob oni reklami, ko je bila polna mehkih/puhastih brisač in onega medeka ko v le-te pade), katera me je fajn zdrgnila, me ogrnila s kopalnim plaščem, nato pa posadila v dnevno sobo na kavč. Iz kuhinje je že kmalu zadišalo po JAJČKI NA OKO in POMFRIJEMMMMMMMMMMMM, njaaaaaaaaaaaaaamsiiiiiiii. Nato pa pladenj meni na kolena, mama na levo,papi na desno, na TVju pa ned.premiere na TELECLUBU/PREMIERE/SAT1/ORF...
TOČNOOOOOOOOOOO bannanna!!! Jabolka v srajčki + puder cuker. Tega že takooooo dolgo nisem njam njamal. Pa tako skoraj naravno in dobro. Od večine sladic lažje in keko teko zdravo. Kaj pa je tisto nekaj maščob, če je noter fiiina jabolka.
Pa kompot ja! V velikem loncu, da smo ga imeli kot SOK. Ufff, obožujem kompot. Velikokrat si naredim svojega, čisto naravnega in ga imam za sproti. Nič sladkorja, le limona, cimet, klinčki in sadje. NJAAM.
Pa seveda MAKARONFLAJŠ,ŠMOREN (jedel na žlico, tako zrnast je bil), VROČ PUDiNG in SVEŽE STEPENA SMETANA, KURJA OBARA z OGROMNOOOOOOO GRAHA, GRATINIRANE SKUTINE PALAČINKE, MUSAKA, in moj VEEEEČNI EVERGREEEN---> RIZI BIZI, POHANA PUTIKA in RDEČA PESA!!!!
Res ja...lepi, prelepi časi so to bili. Hvala za takšno temo MOJEZLATO....
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---