4. apr 2013 10:33
Iz zelo zgodnjega otroštva se spomnim samo čokoladne margarine, ki sem jo zavidala sosedovim otrokom, debelo namazano na bel kruh. Pri nas se je kupovalo samo navadno, najcenejšo margarino Zvezda, v belem ovitku. Tisto čokoladno so potem vzeli iz prodaje, ker naj bi bila škodljiva zdravju.
Malo pozneje je bila moja naj hrana stepena sladka smetana, ki se je v naši trgovini ni dobilo. Imeli so jo v bližnjem gostišču. Postregli so jo v lepih kozarcih, zraven sem pila Cockto in vedno bruhala po tej kombinaciji.
Še malo pozneje so bile top hrenovke. Kako je bilo to dobro! Ampak se jih tudi ni dalo kupiti v trgovini. Za to se je bilo treba peljati v Ljubljano, se še zdaj spomnim, mislim, da je bilo Pri starem tišlerju. Mi je oče kupil eno in me vprašal, če bi še eno. Tako sva prišla do številke 7! Jasno, spet bruhanje.
Danes me ne pripraviš, da bi pojedla hrenovko.
Pa tiste pečenice na železniški postaji v Ljubljani ali pred Modno hišo!
Stara mama je imela jagenjčke in ko so jih zaklali, so naredili dimljene klobase. To je bilo taaako dobro, ampak bilo jih je malo in sem in tja sem tudi jaz dobila kakšen kolešček.
Se vidi, da mi je ljubše meso kot sladkarije, za te mi nikoli ni bilo.
rosie